Stichting Intermobiel

Beperkt bloot! Geen inclusie cover Linda magazine

Beperkt bloot geen gehandicapte op de Linda coverBeperkt bloot?

Back to the past? 

 

Onlangs stonden op de cover van het tijdschrift Linda verschillende bekende vrouwen met een bloot bovenlijf en bedekte borsten. Er was grote ophef over omdat de voorzijde niet inclusief genoeg was omdat het slanke en voornamelijk blanke dames waren met kleine borsten. Als je goed kijkt staan er twee dames op die niet geheel blank zijn. Wat een commotie om niets? Wat wel ontbreekt is iemand met een handicap. 

 

Als je echt gefundeerde kritiek wilt hebben zeg ik dat er geen vrouw met een handicap op de cover of in het magazine staat. Als we inclusief willen zijn hoort een vrouw met een beperking er in ieder geval zeker bij. Mij hebben ze er in ieder geval niet voor gevraagd. 

 

In het magazine vind je diverse ontblote dunne en dikke bovenlijven, borsten in verschillende groottes en in verschillende huidskleuren. Alles afgeven op de cover en niet even een bladzijde omslaan en kijken naar het geheel? Het is net of er tegenwoordig altijd wel ergens iets op aan te merken is. De reden van dit thema magazine was dat tegenwoordig op veel social media een foto met een vrouwelijk borst(deel) meteen verwijderd wordt. Topless zonnen of een tepel showen kan niet meer. Back to the past dus!

 

Ik,als beperkte vrouw, merk al jarenlang dat seks met een handicap een taboe onderwerp is, groter dan alleen seksualiteit. We moeten juist mensen aanmoedigen om niet stiekem over intimiteit of seks met een handicap te doen en ook (ont)bloot in een magazine te gaan staan. Als mensen hun lusten gaan onderdrukken  komen daar alleen maar veel grotere problemen door. Hoeveel mensen met een beperking hebben een helpende hand nodig omdat ze behoefte aan seks hebben maar dat niet durven aan te geven omdat ze er hulp van iemand anders nodig hebben?

 

www.intermobiel.com bericht over van alles wat hoort bij jong zijn en een handicap hebben en daar hoort intimiteit en seksualiteit ook bij. Vandaar dat ik openhartig over seks met een handicap schrijf en met een verhalenboek bezig ben over iedereen die met intimiteit en seksualiteit met een fysieke handicap te maken heeft. 

 

Mensen met een handicap of chronische ziekte zijn ook gewoon mensen die net als iedereen behoefte aan intimiteit en seksualiteit hebben. Wie heeft die behoefte niet? We zijn allen sociale wezens die verre van aseksueel zijn dus ook beperkt bloot hoor je in de maatschappij en media terug te vinden. Vandaar deze post om het taboe te doorbreken en wel zo op de foto gaan zoals het op de cover van de Linda staat.  niet voor mezelf maar om ook mensen met een handicap in beeld te brengen.

Veroni Steentjes

 


 

 

 

 

redactie

ik ben Veroni Steentjes, 47 jaar en lig sinds mijn 18e jaar op bed door het complex regionaal pijn syndroom met zenuwschade (crps type 2) en gegeneraliseerde dystonie oftewel dwangstanden in mijn lichaam zoals in mijn handen. Ik kijk naar wat ik nog wel kan met mijn beperking!

 

De fotograaf is mijn vriend Emile Cobben waar ik al 23 jaar mee samen ben. De foto mag gebruikt worden Als Stichting Intermobiel als bron vermeld wordt.

 

Meer over Stichting intermobiel vind je op www.intermobiel.com door mij opgezet in 2001. De website www.seksmeteenhandicap.nl is in 2007 geopend wat een onderdeel van intermobiel.com is.