Stichting Intermobiel

Rolstoelen aanpassingen


Tip 1 rolstoelkussen:
Als het warm is, kun je om elk willekeurig rolstoelkussen een handdoek in tweeën vouwen en dichtstikken aan de 2 open zijden. Dan heb je een soort sloop dat, als het warm is, meer vocht opneemt dan ieder ander kussenomtrek. Het mooiste is om een zwarte badhandoek te kopen, dat valt dan minder op in je stoel. Ik heb 2 badhandoeken en als 1 vuil is, doe ik de andere eromheen. Ideaal en een erg simpel handigheidje om het zitten te veraangenamen.
 
Tip 2 rolstoel:
Heb je veel last van stoten tijdens het rijden met de rolstoel, vraag het aanpassingsbedrijf of gewichten aan de rolstoel mogelijk zijn. Bij een ligrolstoel scheelde dat erg veel. Het zogenoemde 'dansen''van de rolstoel wordt erg verminderd.

Tip 3 rolstoel:
Probeer een rolstoel altijd uitgebreid uit, zowel binnen als buiten. Ik dacht dat het verschil tussen massieve en luchtbandjes niet zo zou uitmaken. Binnen merkte ik geen verschil. Buiten merkte ik dat echter wel. dat de schokken op mijn rug heel veel erger waren met massieve bandjes. Denk vooral aan klinkertjes en onregelmatige ondergronden. Vraag ook de duwer om diverse rolstoelen met jou erin uit te proberen. Ga van stoepjes af en kijk of deze dan ook nog stevig is.

Tip 4 kinbesturing:
In de zomer door het zweten ook zo’n last van geen grip op de kinbesturing? Probeer eens een stukje zeem eromheen!

Tip 5 elektrische ondersteuning voor duwrolstoel: Mocht het duwen van de rolstoel te zwaar voor je partner/mantelzorger worden, dan bestaat een duwondersteuning voor op de rolstoel. Deze zorgt ervoor dat je minder kracht hoeft te zetten bij het duwen van de rolstoel. Deze duwondersteuning werkt zowel voor het vooruit als ook voor het achteruit rijden van de rolstoel. Voor meer informatie zie handywijzer: http://www.handy-wijzer.nl/viewproduct.asp?OID=254562