Stichting Intermobiel

Hulpmiddelen bij het lopen

 


Tip rollator:
Ik heb op op het rubberen zitje van mijn rollator een kleine hittebestendige glasplaat gelegd. Deze glasplaat gaat niet schuiven, omdat het op rubber ligt. Op die manier kan ik makkelijker een theepot en theekopjes vanuit de keuken naar de huiskamer vervoeren.

 

 

 

Pijl omhoog

Krukken
Leverancier: Thuiszorg winkel
Naam gebruiker: Marianne
Vergoed door: Ziekenfonds

Foto: Krukken
Klik op de foto voor een vergroting

Ik heb 2 soorten krukken. Het ene paar heb ik van een vriendin overgenomen (links; grijze paar). De andere heb ik bij de thuiszorgwinkel gekocht.

De laatste (rechts) heeft zogenaamde "manchetten" waardoor ze niet zo snel vallen. Ideaal als je een deur wilt openmaken. Het heeft ook een leuk blauw kleurtje. (Het oog wil ook wat). Allebei zijn uiteraard in hoogte verstelbaar. Ook hebben deze krukken een soort handvaten waar je hand in kan steunen. Deze krukken hebben in tegenstelling tot de andere krukken een duidelijke linker- en rechterkant.

 


 

Pijl omhoog

Rollator
Naam gebruiker:  Marinda Bolle
Vergoed door: Ziekenfonds (CZ in mijn geval)
Rollator Marinda De kat Tommie in het mandje van de rollator
klik op de foto voor een vergroting

Het mandje van de rollator wordt door de kat als slaapmandje gebruikt.

 


 


 

 

 

 

 
Pijl omhoog
Rollator
Aanpassing geleverd door: Vihome
Naam gebruiker: Marianne
Vergoed door: Ziekenfonds

Foto:  Rollator
Foto: Bron: Vihome

Aanvragen lopen via het ziekenfonds met een briefje van de huisarts. Er is geen eigen bijdrage. De rollator werd geleverd door Vihome die deze rollator aan huis aflevert. Er wordt dan gelijk uitleg gegeven. Tevens wordt de rollator nog even nagekeken op fouten en/of goed vastgezet. Ik gebruik de rollator alleen in huis. Als hulp bij het lopen of als handig verplaatsbaar tafeltje.

Er zit een zitje op waar je even op kan uitrusten. Dit zitje is van rubber gemaakt en een beetje stroef. Op die manier kan je lekker zitten. Er zit ook een mandje op de rollator. Zelf vind ik die erg handig om dingen in huis te vervoeren.


pijl omhoog


Trippelstoel: merk Mecado Medic, Real 9100/9400
Leverancier trippelstoel : UNUzorg en mobiliteit
Naam gebruiker: Mariette Swagerman
Vergoed door: zorgverzekeraar

 

 

trippelstoel
klik op de foto voor een vergroting

De ergotherapeute heeft een rapport opgesteld voor de aanvraag van de trippelstoel. Dit is naar de verzekering gestuurd, omdat er eerst een machtiging moest worden afgegeven, om de trippelstoel in bruikleen te krijgen. Ik kreeg eerst een goedkoper model,  die was voor mij erg lomp en moeilijk hanteerbaar. Hij was niet volledig elektrisch en ging alleen omhoog door uit de stoel op te staan. Mijn ergotherapeute heeft toen op mijn aandringen geregeld dat ik een andere stoel kreeg. De mercado is een hele fijne stoel. Ik kan met 1 druk op de knop omhoog en omlaag en zo overal bij komen. Het voordeel van een trippelstoel is dat je,je kunt afzetten met je benen en dus je handen vrij hebt,die je bij een rolstoel wel nodig hebt. Het is dus wel noodzakelijk om nog een beetje kracht in je benen te hebben. Ik heb hem zelf nog wat opgeleukt door er paars nep bont op te nieten.

 

 


  • Krukken

    Leverancier: Thuiszorg winkel Naam gebruiker: Marianne   Vergoed door: Ziekenfonds   Ik heb 2 soorten krukk...