Stichting Intermobiel

Ambassadrice Denise Vanderbroeck

Ambassadrice Denise Vanderbroeck van Stichting Intermobiel fotograaf Tjeerd KnierSinds januari 2015 is Denise Vanderbroeck (1983), motivational speaker, panellid van het programma Avondgasten bij L1 tv en ze is ook ambassadeur van Stichting Intermobiel. Ze is sinds september 2006 vrijwilligster van Intermobiel. Denise is in 2006 tijdens de eerste Mis(s) verkiezing met een handicap in contact gekomen met Intermobiel. Vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk. Denise heeft aan verschillende activiteiten een bijdrage geleverd zoals aan: seks met een handicap, de benefietavond in 2006 en ze heeft geholpen bij voorlichting, markten en collecten. Ze heeft een vaste column in het Mobiel Magazine van Intermobiel en ze zit ook in de redactie.

 

"Ik ben vereerd dat ik ambassadeur van Intermobiel ben. Geen mens is gelijk ook mensen met een beperking niet. Maar je kunt zoveel van elkaar leren! Ik hoop dat ik jullie kan inspireren van jezelf te houden wat er ook op je pad komt. Ik hoop ook die stem te kunnen zijn voor diegene die dat zelf niet kunnen, maar wel gehoord moeten worden.", aldus Denise Vanderbroeck.

 

Over Denise Vanderbroeck
Denise is in een stuitligging geboren waardoor ze een Erbse Parese aan haar rechterarm heeft. Zeven jaar later ontdekte artsen dat Denise haar rechterschouder uit de kom heeft. Een team van specialisten heeft met verschillende operaties de schade proberen te beperken. Tijdens haar pubertijd ontdekte ze dat er zomaar meerdere gewrichten uit de kom gingen. Op haar 23e werd het Ehlers-Danlos Syndroom (EDS) ontdekt. Het woord 'syndroom' betekent dat een combinatie van meerdere ziekteverschijnselen gezamenlijk één ziektebeeld vormen. EDS is een erfelijke aandoening waarbij het bindweefsel niet goed is aangelegd.

 

Na haar opleiding detailhandel Body Fashion is ze op haar 19e gaan studeren aan de Hogeschool Rotterdam (HES). Ze heeft daar vijf jaar gewoond. Ze heeft in 2004 het Power Platform opgericht voor studenten met een beperking, zodat iedereen een gelijke kans heeft om te kunnen studeren. Denise woont in Sittard met haar hulphond Lola. Ze gaat volgend jaar trouwen met Leroy. Meer informatie over Denise vind je via verschillende social media @dacvanderbroeck. 

 

 

Denise met hulphond LolaDit zijn de 10 favo's van Denise Vanderbroeck:

 

Favoriet eten: Zoervleisj

Favoriete drank: Groene thee, spa rood, bier of droge witte wijn

Favoriete lekkernij: Pistache nootjes

Favoriete website: www.lindanieuws.nl

Favoriet TV programma: Geer & Goor

Favoriete boek/ film: The Twilight Saga

Favoriete kleur: Paars


Favoriet huisdier: Hond


Favoriete (denk)sport: Dansen, tennis & hockey (om te kijken natuurlijk)


Favoriete spreuk: "C'est le ton qui fait la musique" 
Het is de toon die de muziek maakt.