Stichting Intermobiel

Ambassadeur Gerben Last van Stichting Intermobiel

Sinds 1 oktober 2008 is Gerben Last, (1985), topsporter met een lichamelijke handicap ambassadeur van Stichting Intermobiel. Wellicht heb je hem tijdens de Paralympische spelen in Londen gezien waar hij brons behaalde. Ook in Beijing en Athene (gouden medaille met landenteam) was hij erbij. Hij is sinds juni 2008 ondersteuner van Stichting Intermobiel.

Gezien het leuke betrokken contact met Gerben heeft Intermobiel hem gevraagd als ambassadeur. Hij heeft hierop gelukkig ja gezegd. Hij vindt het een eer dat hij ervoor gevraagd is. Hij kan zich erg vinden in de positieve insteek van Intermobiel en de gerichtheid op mogelijkheden. Gerben behoort ook tot de doelgroep. Hij is zo een ook een positief voorbeeld voor veel jongeren met een lichamelijke handicap, dat je veel kunt bereiken.

 

“Ik ben vereerd dat zij mij als ambassadeur gevraagd hebben. De positieve insteek van Intermobiel gericht op wat je nog wél kunt, past helemaal bij mij. Ik sta zo ook in het leven. Als ik als ambassadeur zo mijn steentje kan bijdragen, is dat iets wat ik met veel plezier doe. Bedenk dat veel mensen met een handicap in een sociaal isolement leven zonder dat ze gezien worden.”, aldus Gerben Last.

Gerben Last in actie tijdens het tafeltennissen met zijn Intermobiel T-shirt aan


Over Gerben Last
Sinds zijn geboorte heeft Gerben last van klompvoeten, waardoor hij met aangepast schoeisel loopt. Voetbal was en is zijn passie, maar hij kon dit door zijn handicap niet uitoefenen. Hij is daarom op zijn achtste gaan tafeltennissen. Vanaf zijn 12e tot nu speelt hij bij de vereniging Tafeltennis Zwolle. Sinds zijn 17e komt hij uit voor het Nederlands team voor minder validen. Gerben heeft sindsdien veel van de wereld gezien en veel mooie internationale wedstrijden gespeeld met als hoogtepunt de gouden finale van Athene 2004 bij de landenwedstrijden. Gerben speelt sinds zijn 15e ook bij de heren1 bij de valide competitie. Zijn doel was een medaille halen op de Paralympische Spelen in Beijing. Dat heeft hij net niet gehaald, maar hij werd toch knap vierde, terwijl hij als 15e geplaatst was. Zijn andere doel namelijk in de eredivisie spelen bij valide spelers hoopt hij dit jaar te halen, hij speelt nu in de eerste divisie. Meer informatie over Gerben vind je op zijn website: www.gerbenlast.nl.   
 
Dit zijn de 10 favo's van Gerben Last:
 

 • Favoriet eten: chinees eten
   
 • Favoriete drank: ijsthee, koffie en af en toe een wijntje of breezertje in het weekend
   
 • Favoriete lekkernij: koeken
   
 • Favoriete website: www.uitzendinggemist.nl
   
 • Favoriet TV programma: Voetbal Insite en GTST
   
 • Favoriete boek/ film: zwartboek
   
 • Favoriete kleur: rood
   
 • Favoriet huisdier: hond
   
 • Favoriete (denk)sport: voetbal, tennis en tafeltennis natuurlijk
   
 • Favoriete spreuk: Als je plezier hebt in de sport, dan komen de resultaten vanzelf en na regen komt zonneschijn.