Stichting Intermobiel

Stichting Intermobiel promoteam

Het promo team van Stichting Intermobiel bestaat uit mooie jonge meiden met een handicap die mobiel zijn en een positieve insteek hebben. Ze vertegenwoordigen Stichting Intermobiel op beurzen, presentaties, lezingen en bij sponsor of benefietactiviteiten.  Een groot deel van de doelgroep en de actieve vrijwilligers van Stichting Intermobiel zijn niet mobiel, dus we zijn erg blij met dit promoteam dat de doelgroep wel kan vertegenwoordigen en zichtbaar kan maken voor de buitenwereld. 

Wil je gebruik maken van het promoteam of in contact komen met een van onze dames uit het promoteam, mail ons dan o.v.v. Intermobiel en je hoort van ons.

Olga BrosensChantal van BirgelenLaura van de Brug  en

 Chantal van Birgelen

Olga Brosens, lid van het Intermobiel promo team

Laura van de Brug algemeen bestuurslid en promolady van Intermobiel
Mijn naam is Chantal van Birgelen, 38 jaar en geboren in Roermond. Op mijn 25e kreeg ik door een overbelasting in het hardlopen spierzwakte in mijn benen, wat later oversloeg op alle andere spieren. De diagnose is fibromyalgie en hiervoor heb ik een aantal keren in een revalidatiecentrum gerevalideerd. Het lopen is, ondanks dat ik vrij sportief ben, bergafwaarts gegaan. Buiten verplaats ik me dan ook in een rolstoel. Sinds 2007 heb ik ook een oogaandoening (maculapathie) waardoor ik niet meer helder kan zien. Het verloop is thans nog progressief.

Maar het leven staat niet stil bij een beperking. Door me te richten op de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden, heb ik het sporten niet aan de kant hoeven zetten. Fitness, zwemmen, rolstoelbadminton en zitskiën zijn (aangepaste) sporten waar ik helemaal voor ga!

In het dagelijkse leven heb ik een duobaan. Ik werk als beleidsmedewerker bij een gehandicaptenorganisatie (TOG). Daarnaast werk ik voor de WMO adviesraad Tilburg en ben dus veel bezig met het WMO beleid. Dit beleid is erop gericht om mensen zo lang mogelijk te laten participeren in de samenleving.

Stichting Intermobiel is iets waar ik me graag voor in wil zetten, omdat Intermobiel streeft om mensen met een beperking ook zo veel mogelijk te laten meedoen aan de samenleving. Op wat voor manier dan ook. Iets wat naadloos aansluit op mijn werk én ook op mijn eigen visie op het leven met een beperking. Groetjes Chantal

Ik ben Olga Brosens, 22 jaar oud. Ik heb 5 jaar geleden spontaan een hersenbloeding gehad. Hierbij ben ik halfzijdig verlamd geraakt. De meeste functies heb ik nu terug. Bijna drie jaar heb ik gerevalideerd en gevochten voor mijn leven, wat ik nu al behoorlijk terug op de rails heb. Ik werk sinds december 2007 op een basisschool, daar ben ik coördinator van het overblijven. Dit doe ik op maandag, dinsdag en donderdag. Ook heb ik al bijna 3 jaar een lieve vriend en heb ook genoeg vrienden waarmee ik op stap ga of iets drinken etcetera.

 

 

Ik ben Laura, 28 jaar. Ik woon samen met Arno en met onze vijf huisdieren. Ik heb ME en NAH en nog wat andere dingen. Sinds mijn 5e ben ik al ziek en heb ik de nodige operaties gehad. Sinds een aantal jaar kan ik niet meer lopen en lig ik vooral op bed. Sinds vorig jaar heb ik een ligrolstoel waardoor ik veel mobieler ben geworden. Ik ben uiteindelijk steeds meer gaan zoeken naar dingen die voor mij nog wél mogelijk zijn. Ik ben er achter gekomen dat dat nog best veel is. Met een positieve kijk en veel geduld ben ik de nodige dingen gaan ontwikkelen en heb ik inmiddels een leuke dagbesteding. Ik heb in 2007 gerevalideerd en heb daar geleerd geestelijk te accepteren dat het is zoals het is. Het heeft mijn kijk op het leven erg veranderd. Ik ben inmiddels ook erg gelukkig geworden.

Ik ben sinds een tijd actief voor Intermobiel, eerst als vrijwilliger en sinds 1 april 2009 als algemeen bestuurslid. Stichting Intermobiel is iets waar ik me graag voor in wil zetten, omdat Stichting Intermobiel mij heel erg aanspreekt. De positieve insteek en het blijven kijken naar wat je wél kunt, is ook in mijn leven een dagelijks terugkerend punt. Samen kom je een heel eind. Je kunt ook nog eens veel van elkaar leren. Intermobiel doet dit veelal via de website. Ik leer dus van anderen en zij misschien weer van mij. Samen komen we er tenslotte wel uit!

Ook sociaal gezien kan Intermobiel je veel brengen. Ik zet mij dus met veel plezier in voor deze stichting, die inmiddels een deel van mijn leven is geworden. Als ik dus kan meehelpen om Intermobiel bekender te maken en dus ook andere jongeren te bereiken, dan doe ik dat met zeer veel liefde en steek ik daar graag tijd en energie in. Zodat iedereen met een beperking kan zien wat er nog mogelijk is en dat je ook met een beperking een compleet mens bent! Groetjes Laura