Stichting Intermobiel

Aangepaste auto van Chantal

Aangepaste auto met gas en remschuif, handrem, ringtingaanwijzers  en rolstoellift
Leverancier: Welzorg Den Bosch
Naam gebruiker: Chantal van Birgelen
Vergoed door: UWV

De binnenkant van de auot met de aanpassingen  
Klik op de foto voor een vergroting

Met betrekking tot de aangepaste auto. De aanpassingen betreffen een gas- en remschuif waarbij het grote licht op de poke van de gas- remschuif is bevestigd. Het betreft een automaat waarbij de ringtingaanwijzers overgeheveld zijn naar de linkerkant met een knopje aan de hendel van de richtingaanwijzers. De handrem is ook met een knopje op het dashbord bevestigd. De pedalen zijn eruit gehaald.
 
Rolstoellift

Rolstoel in achterbak met lift
 Rolstoel hangt aan tillift Auto met rolstoellift
Klik op de foto voor een vergroting

Verder heb ik in de kofferbak een rolstoelliftje in laten bouwen, omdat m'n rosltoel bijna 35 kilo weegt, omdat er een wielondersteuning op zit. De banden van de wielen zijn alleen al 12 kilo per stuk. Het was dus voorheen een hele onderneming om de rolstoel in en uit elkaar te halen om deze in de kofferbak te krijgen. Nu is dat verleden tijd d.m.v. het liftje. Met 1 druk op de knop gaat de stoel vanzelf omhoog en met een beetje sturen gaat deze vanzelf de kofferbak in. Niemand hoeft me meer te helpen.

De aanpassingen zijn gedaan door Welzorg autoaanpassingen in Den Bosch. De UWV heeft alles vergoed, omdat ik m'n auto nodig heb voor mijn werk. Ook de rijlessen die nodig waren om met deze aanpassingen te kunnen rijden, heeft het UWV helemaal vergoed. Tip: de keuring op de aanpassingen doet het autoaanpassingsbedrijf en worden in mijn geval ook door het UWV vergoed. Ook kun je reiskostenvergoeding aanvragen voor het woon-werkverkeer indien je natuurlijk in het arbeidsproces werkzaam bent.