Stichting Intermobiel

Pendel

Pendel
Leverancier: Freewiel
Naam gebruiker: Marjolein
Vergoed door: UWV als vervoersvoorziening naar mijn studie

pendel pendelTweede foto gemaakt door Bastiaan van Musscher   van BM Fotografie

 De pendel is een rolstoelscooter. Je blijft tijdens het rijden in je eigen rolstoel zitten, waardoor je geen transfer hoeft te maken. Je rolt met je rolstoel de bak van de scooter in en na de sleutel in het contact gestoken te hebben, druk je op een knop waarmee je automatisch je rolstoel vastzet en de achterkant van de scooter omhoog komt. Je moet deze knop, die op het 'dashboard' zit, zo'n 20 seconden in kunnen blijven drukken. Daarna kun je wegrijden door de gashendel net als bij en motor te draaien. De pendel kan ongeveer 25 km per uur en is voorzien van voor- en achterlicht, remlicht, richtingaanwijzers en een toeter. De scooter rijdt op stroom en heeft een actieradius van meer dan 50 kilometer. In de scooter is afhankelijk van de afmetingen van je rolstoel genoeg ruimte om een tas neer te zetten voor je voeten.
Mijn persoonlijke tips:
- Wanneer de richtingaanwijzer aan staat, klinkt er een doordringende piep. Daardoor weet iedereen in een straal van minstens 50 meter dat jij afslaat. Ik vond het zelf vervelend en met behulp van een stokje en wat plakband hebben we onder de kap de piep weten te dempen.
- Wanneer je niet goed genoeg kunt knijpen om gas te geven, heeft Freewiel een simpel hulpmiddel dat ze toe kunnen voegen aan de gashendel. Daardoor hoef je je hand alleen nog maar op de hendel te leggen in plaats van dat je hem vast moet knijpen.
- Als je geen gevoel hebt in je benen, moet je in de winter erg oppassen voor de kou. Doordat je stil zit in de scooter, koelen je benen snel af. Voorkom dat je bevriezingsverschijnselen krijgt!

Geplaatst: januari 2011