Stichting Intermobiel

Stitch de tweede hulphond van Veroni

Leverancier: Personal service dogs en eigen training
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door: Zorgverzekeraar zilveren kruis Achmea
 

Amor had zoveek fysieke klachten in 2010 aan zijn hart en rug en achterpoten dat een tweede hulphond toch echt nodig was. Amor heeft vanaf december 2002 zijn werk gedaan. De aanvraag van een hulphond en het zet zoeken en trainen van een nieuwe hulphond vergt toch ook zo 1,5 tot 2 jaar tijd. Ik wilde niet zonder hulphond komen te zitten.

Ik heb een vervangende aanvraag ingediend bij Menzis die werd afgewezen vanwege het wonen in Fokus met 24 uur zorg. Ook het bezwaarschrift werd afgewezen. In 2011 veranderde ik van zorgverzekeraar vanwege de vergoeding van andere medicijnen zoals medicinale marihuana en melatonine. Ik heb in 2011 de aanvraag ingediend bij Zilveren kruis voor een vervangende hulphond. De hulphondenschool Personal Service dogs gaf aan dat Zilveren kruis vaak wat verder kijkt dan Menzis. Een hulphond neemt niet alleen het aantal zorguren af, maar zorgt er ook voor dat je prettiger voelt en veiliger.
Aangezien we al de nodige ervaring hebben opgedaan met Amor trainen, hebben we Stitch zelf uitgezocht als pup. Ik wilde opnieuw een Cavalier King Charles Spaniel, omdat ik het een leuk ras vind en omdat ze klein zijn en zo niet veel uitgelaten hoeven worden. De taken die ze voor me moeten doen, kunnen ze ook doen. Een grote hulphond is in mijn gevoel met bedlegerig zijn en aanrakingspijn in de armen en benen niet geschikt.

Ik wilde wel graag een andere kleur Cavalier King Charles Spaniel, zodat ik ze minder zou vergelijken met Amor. Ik wilde graag een black and than cavalier. Het aantal fokkers waren hierin beperkt met vaak een lange wachttijd. Mijn schoonmoeder had geld ingezameld om de pup van te kopen. Ze had een fokker gevonden en die gebeld en het verhaal voorgelegd. Ik kreeg de eerste keuze van de black and than reunen. Stitch werd op 28 mei 2010 geboren. Stitch is in augustus 2010 als pup van 13 weken bij me komen wonen. Hij is van de familie Boelaars uit Wamel.

Service dogs heeft ons geholpen met de aanvraag indienen bij Menzis en Zilveren kruis. Ook hebben ze een pasje geregeld, zodat mijn partner de hond mee kon nemen de winkel in om met hem te trainen. Ze hebben ook enkele tips gegeven en Marcus komt binnenkort langs om even mee te kijken om wellicht nog zinvolle bijdragen te kunnen leveren. Ik heb onlangs een hesje besteld voor Stitch. Stitch is in oktober 2011 goedgekeurd als hulphond in Wageningen bij de universiteit waar ze hem bekeken hebben. De vergoeding van Stitch heb ik nog niet ontvangen, maar dat volgt binnenkort.

Stitch doet onder andere:
- gevallen spullen opruimen
- kussen brengen
- deuren dichtdoen
- post brengen
- deken of vest brengen etcetera.

Toegevoegd februari 2012