Stichting Intermobiel

Drinkfontein voor kat en (hulp)hond

Leverancier: Dierenwinkel (het is ook online te koop op internet zoals bij Zooplus)
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed: zelf betaald 50,-- en later 30,--

 

 Waterfontein voor de kat of hondHagen catnit water fontein voor kat en hondDe drinkbol die op de waterfontein zit

Ik heb zelf deze waterfontein al een geruime tijd in gebruik en ben er erg tevreden over. Ik heb de eerste bij de plaatselijke dierenwinkel gekocht en de tweede op internet, omdat de prijs erg veel lager was.

Als Emile een paar dagen weg is, hebben de honden in ieder geval vers zuurstofvol water. Amor drink altijd uit de pomp in de vijver, maar sinds we deze Hagen Catit water fontein hebben, drinkt hij ook veel binnen. Stitch had niet zo lang nodig. Ik gebruik alleen niet de voerbak die er ook bij zit. Je ziet op de foto link drie bakken. De voorste is voor het eten. Je kunt hem er zo afhalen. Over de bol loopt het water heen, zodat het water steeds gecirculeerd blijft. Bij de waterfontein kun je ook filters kopen die erin zitten. Dit is voor het harde water met kalk maar ook voor rommel die de hond of kat meeneemt en rommel van het eten.

Ik ben er erg tevreden over en vind het een aanrader als je een kat of hond hebt voor het gewone algemene gebruik en helemaal als je een kat hebt en een keer een nachtje ergens anders blijft slapen. Ik heb een soortgelijke fontein gekocht voor de zus van Emile die ze gebruikt voor haar kat. Zij is ook erg tevreden.

Als je dit wilt aanschaffen via internet, vergelijk de prijzen dan wel goed, omdat er erg veel verschil in zit. Koop meteen de losse filters erbij, zodat je vooruit kunt met het systeem.
Veroni Steentjes
Februari 2012

Informatie over het product

De Hagen Catit Water fontein 3 l bevordert de gezondheid van uw dier en garandeert vers, heerlijk drinkwater, voor meerdere dieren geschikt.

Net zoals wij mensen hebben ook dieren water nodig om te overleven. Het lichaam van een kat of een hond bestaat voor ongeveer 70% uit water. Als u uw huisdier meer water laat drinken, bevordert u zijn gezondheid en welzijn.Circulerend water geeft uw huisdier zijn verhoogde zuurstofopname en heerlijk vers, koel en gefilterd drinkwater met een veelvoud aan gezonde voordelen. Indien u uw kat of hond aanmoedigt meer water te drinken, helpt u uw dier een perfecte nierfunctie te handhaven. Dit kan bijdragen om het risico van kristalvorming en ziekten aan de urinewegen (FUS) te verminderen. 

Alle voordelen op een rijtje:
Geschikt voor meerdere dieren
Grote water capaciteit (3 liter)
Reinigend filter (verwisselbaar) - zeeft viezigheid eruit en reduceert slechte geur- en smaakstoffen, absorbeert verontreiniging in het water
Veilige 12V-laagspanningstechniek
Energiebesparend systeem (2 watt)
Afmeting: L x B x H: 41 x 30 x 15 cm
Gewicht 1,95 kg
EXTRA: Inclusief voerbak

Gelieve het volgende in acht te nemen bij ontvangst van het reservefilter: Het reservefilter voor de hondenfontein Dogit en de kattenfontein Catit worden door de fabrikant in één dezelfde universele verpakking (Catit-reinigingsfilter) verzonden. Het filter past op beide drinkfonteinen. Let op: Bij dit product ontvangt u géén onderlegger!

Reiniging van de fontein:
Maak de drinkfontein één keer per week schoon met een natte spons en een mild schoonmaakmiddel en spoel hem daarna af. Let op dat u zorgvuldig afspoelt, zodat geen zeepresten achterblijven. Verwijder het filter uit het bodemgedeelte en spoel hem af. Het filter niet met zeep uitwassen. Indien het filter verontreinigingen of andere vreemde stoffen bevat moet hij vervangen worden. (Vervangfilters worden separaat verkocht.) Vervang het filter om de drie weken of zo gauw u merkt dat er aanwijzingen zijn voor verstopping door vreemde stoffen (verontreinigingen, voedselresten, haren, enz.) Het vaker verwisselen kan noodzakelijk zijn naargelang woonomgeving of waterkwaliteit, alsook bij gebruik door meerdere dieren.
Gelieve hiervoor de gebruiksaanwijzing te lezen.

Reiniging van de pomp:
Gelieve de pomp minstens om de 4 weken te reinigen.