Stichting Intermobiel

Elektrische zit/ligstoel in auto/bus

Leverancier: Aanpassing is aangebracht door ‘Bever autoaanpassingen’ deze zitten op verschillende plaatsen in Nederland. De stoel is helemaal voor mij persoonlijk gemaakt en heeft dus geen merk o.i.d. De opbouw is helemaal gedaan door Bever en zij hebben ook de zitting gemaakt.

Naam gebruiker: Lilian Goudzwaard

Vergoed door: De aanpassing is betaald via de WMO van de gemeente en ik heb deze dus vergoed gekregen. Wel moet ik bij mijn eigen autoverzekering de inboedel van de auto zelf meeverzekeren voor het geval dat er wat gebeurd.

Ervaringen gebruiker: De stoel is elektrisch bedienbaar via een afstandsbediening en kan in zit-stand gebruikt worden en in volledige lig-stand. Hierdoor is liggend vervoer mogelijk. Het lijkt een beetje op het principe van een zogeheten ‘sta-op-stoel’ alleen kan deze stoel helemaal in lig-stand wat bij andere stoelen niet altijd mogelijk is. Door middel van een zogeheten driepuntgordel krijg je bij zit en lig-stand wat extra stevigheid. Persoonlijk gebruik ik een speciaal nekkussen voor onder mijn hoofd/in mijn nek zodat ook dit voldoende wordt ondersteund. Op dit moment is de stoel ingebouwd in een Vito-bus, maar hiervoor heeft hij in een personen auto gezeten. Dit is dus beide mogelijk al moet de personen auto wel een ruime soort zijn.

lilian_auto1

lilian_auto2

lilian_auto3