Stichting Intermobiel

Douchen aanpassingen

 Douche accesoires en aanpassingen:

Douchebrancard of stoel:


Tip douchen:
- Vraag tijdig een nieuw douchezeil aan als je een brancard hebt  Op een gegeven moment gaat het toch lekken door het intensieve gebruik. Je kan het beter te vroeg aanvragen, dan dat je weer maanden moet wachten en straks vochtvlekken op je brancard of het matras eronder krijgt.

- Als je een douchebrancard hebt, zorg dan dat je de douchekraan erop kan zetten, zodat je niet zo afkoelt.


pijl omhoog


Naam aanpassing: straalkachel speciaal voor de badkamer
Naam leverancier:  karwei
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door: niet, zelf betaald. Ongeveer €35,-- gekocht bij Karwei.
Ze zijn te koop bij bouwmarken en speciaal zaken voor sanitair.

straalkachel
Klik op de foto voor een uitvergroting

Ik heb het heel snel koud tijdens het douchen, omdat ik op de brancard lig en het water niet kan blijven staan. Ook al kan ik wel de douchekop op de brancard zetten op een standaard toch houd ik het koud. Als ik het koud heb, heb ik veel kans op een kou spasme aanval. Het is niet prettig douchen als je het steeds koud hebt. De verwarming is erg klein in de douche en kan de ruimte niet goed verwarmen. Toen ik dit dus zag staan in een krantje van een bouwmarkt dacht ik van Dat kan de oplossing zijn! Het verbruikt wel veel stroom, maar tja liever een hoge rekening dan steeds een koud spasme aanval. Ik zet hem vaak 5 minuten voor het douchen aan en zo nodig kan je hem dan uitzetten. Er zitten twee standen op, omdat er twee warm elementen in zitten. Als het erg koud is, kan je beide elementen aanzetten en zo nodig terugzetten naar stand 1. Ik ben erg blij met deze oplossing. Zo douche je weer wat meer met plezier.
 


pijl omhoog

Naam aanpassing: dispenser
Naam leverancier; nvt
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door: zelf gekocht bij de Gamma voor € 12,-- Ze zijn bij veel bouwmarkten te koop en sanitair winkels.

Dispenser
Klik op de foto voor een uitvergroting

Ik heb bij het douchen hulp nodig. De ene adl’er gebruikt heel veel shampoo en de ander veel te weinig. Of ze drukken te hard op de fles en de helft van de inhoud is er uit of op hun hand. Vandaar dat ik deze dispenser heb gekocht. Je hebt ze met 1 vak, twee vakken en ook nog met meerdere. Ik heb in deze dispenser mijn shampoo zitten rechts en aan de linkerkant de Badedas voor mannen twee in één voor Emile. Het is erg zuinig in gebruik en gemakkelijk. Je ziet door het oogje hoeveel inhoud er nog inzit. Je kan het ook makkelijk bijvullen en schoonmaken.  


Pijl omhoog

Douchezitje met steun aan de muur
Gemaakt door: Marinda Bolle
Vergoed door: WVG/ Woningbouwvereniging

Douchezitje met steun aan de muur
Klik op de foto voor een vegroting
 


Pijl omhoog

Matras douchebrancard en hoofdkussen douchebrancard
Gemaakt door: RTD Het Dorp
Naam gebruiker Veroni Steentjes 
Vergoed door: Gemeente WVG 

 Foto: Matras Foto: Matras
klik op de foto voor een uitvergroting

Het matras op de douchebrancard is opgebouwd uit minimaal 4 lagen materiaal van traagschuim tot Tempur. Ik heb het matras zelf opgebouwd door die lagen uit te proberen. Het is wel even een gedoe en uit proberen van weken voordat het goed is, maar dan heb je ook wat. Uiteindelijk is het geheel aan elkaar gelijmd door de RTD en is er daarna een hoes omheen gemaakt die waterafstotend is. Mocht er dus water door het zeil komen die eroverheen hangt dan is niet meteen het matras zelf nat. Voordeel van dit matras is dat het dus op maat gemaakt is en precies goed ligt voor mij. De bovenste laag is van tempur. In de winter als het koud is, is het wel iets harder en duurt het even voordat het wat zachter wordt doordat het mijn temperatuur overneemt. De extra opvulling ten hoogte van de knieen zorgt voor ondersteuning. Zo lig ik dus een stuk comfortabeler dan voorheen op het Vicair matras.

Er is voor de nekondersteuning ook een apart kussen gemaakt. Ik had altijd veel last van mijn nek. Ik heb ook weer verschillende hoogtes en diktes schuim uitgeprobeerd tot het goed was. Het kussen is daarna afgemaakt met een waterafstotende hoes die ook makkelijk drooggemaakt kan worden. Dit draagt bij tot meer nekondersteuning.
 


 

Pijl omhoog

Wastafel aanpassing
Naam leverancier: Pronkergo
Naam gebruiker: Erwin Huisman
Vergoed door: Zelf gefinancieerd (ik weet niet of dit voor vergoeding in aanmerking komt) 

 Foto: wastafel  Foto: Wastafel
klik op de foto voor een uitvergroting

Aanpassing om beter bij te wastafel te kunnen. Met deze voorziening kom je goed bij je wastafel. Door de voetstepjes van een (douche)stoel blijf je bij ’gewone’ wastafels vaak op een afstandje. Door dit opvulstuk komt de wastafel naar voren en kun je goed bij de wastafel komen. Tevens is het gewoon handig dat je wat meer ruimte bij je wastafel hebt om spullen op te bergen. 


Pijl omhoog

 

Douchestoel Carendo 
Leverancier: Firma Arjo
Naam gebruiker: Linda Mouw
Vergoed door: CIZ

Foto: Douchestoel Foto: Douchestoel 2
klik op de foto voor een uitvergroting

Dit is mijn douchestoel, de Carendo van de frima Arjo, waar ik erg veel profijt van heb. Het is een stoel waar je liggend en zittend in kan douchen. Voor het wassen van de onderkant van het lichaam kan de stoel in de verzorgstand gezet worden (foto links). Die stand is ook erg handig met het aantrekken van ondergoed en broeken. Het grote voordeel van deze stoel is dat hij ook gebruikt kan worden boven het toilet. Er kan zelfs een po onder geschoven worden. Een stoel waarin je vanuit je bed naar het toilet kan, gedouched kan worden en weer aangekeed en wel je bed in kan, echt een veelzijdige stoel. Sinds ik deze stoel heb, kan ik met veel minder pijn douchen en ben ik ook niet meer zo intens moe na het douchen. Ik woon in een Fokuswoning. Ik heb de stoel via het CIZ aangevraagd, omdat ik in Fokus woon.
 


Pijl omhoog

Douchebrancard (2)
Leverancier: Linido
Naam gebruiker: Petra Zwier
Vergoed door:  gemeente

Foto: Douchebrancard
klik op de foto voor een uitvergroting

Mijn douchebrancard gebruik ik nooit zonder mijn “boot”. De brancard ligt erg hard.De brancard kan met een voetpomp omlaag en omhoog. Ook kan het hoofddeel een stuk omhoog.


Pijl omhoog

“Boot” van de douchebrancard
Naam gebruiker: Petra Zwier
Vergoed door: Niet vergoed, zelf betaald.

Foto: boot v.d douchebrancard
klik op de foto voor een uitvergroting

Daarom ben ik dol op mijn bootbad. Dit bad laten de verzorgenden vollopen met water en hierdoor zweef je een beetje. Het bad heb ik zelf aangeschaft via een kennis van mijn vader. Ik weet niet of er nog dergelijke baden op de markt zijn. Er bestaan wel douchebrancards met verhoogde randen, waar je dus ook wat water in kunt laten staan. 
 


Pijl omhoog


Douche brancard
Leverancier: Revalidatie Techniek Het Dorp
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door: Gemaakt in de AWBZ Instelling Het Dorp en daarna overgenomen en verder afgemaakt vanuit de gemeente WVG

Foto: Douchebrancard Foto: Douchebrancard
klik op de foto voor een uitvergroting

Deze douchebrancard is gemaakt van RVS dus hij kan niet gaan roesten. Tevens is de brancard erg licht. Deze brancard is op maat gemaakt. De brancard is een onderstel waar los een matras op ligt. Over het matras ligt een zeil, zodat het water van het matras afloopt en de matras niet nat wordt. Het zeil kan je ook in de wasmachine doen. De beugels houden het matras op zijn plaats. Het ruggedeelte is instelbaar. Ook kan het voetengedeelte naar beneden of omhoog. Er zit ook een goede vering in.  De banden kunnen opgepomd worden met een fietspomp. Vanzelfsprekend zitten aan beide kanten van de brancard een rem die  met de voet te bedienen is.

De brancard is onlangs verbeterd met handvaten die naar binnen en buiten gezet kunnen worden. Als de handvaten naar buiten staan, blijf je er makkelijk achter hangen als iemand er langs loopt. Ook kan het voor het vervoer makkelijk zijn als de handvaten naar binnen staan. Ook is er een stangetje geplaatst waar je de douchekop op kan zetten. Hierdoor blijf je warm water hebben. Omdat het water blijft staan op de brancard, koel je erg af. Vandaar dat dit dus een verbetering is. Ook is het  
onderstel van de douchebrancard is smaller gemaakt, omdat in de Fokuswoning de deuren erg smal zijn en niet recht tegenover elkaar zitten. Het bleef hangen op de dopjes van de wielen. Nu ligt er een matras op de brancard die in 4 delen is opgebouwd van traagschuim en tempur delen. Ook heb ik een verhoging ter hoogte van de knieen laten maken, zodat ze meer ondersteund zijn. Dit heb ik namelijk ook in bed. Ik ben nu erg tevreden met deze brancard. Je blijft wel vaak iets nat, maar dat kan je ook op bed afdrogen. 


pijl omhoog

Douchestoel toba
Leverancier: het Tilcentrum
Gebruiker: Astrid van der Helm
Vergoed door: WVG

toba
Klik op de foto voor vergroting

Deze douche stoel is in hoogte en laagte verstelbaar, ook zit er een kantelstand op en heeft de stoel een speciale nek steun.Ik heb er erg veel plzier van omdat ik door mijn heupen graag gekanteld naar achteren zit en ook houdt de stoel mijn nek op zijn plek.
 


 

 


 

 • Badplank

  BadplankLeverancier: Etac Naam gebruiker:Hanneke Vergoed door: Zelf betaald (tweedehands op Marktplaats) Kl...
 • Borringia chameleon

  Borringia chameleon Leverancier: Naam gebruiker: Hanneke Vergoed door: zelf aangeschaft (tweedehands op Mar...
 • Badrandbeugel

  Badrandbeugel Leverancier: Able2 Naam gebruiker: Cindy Vergoed door: Wmo    Klik op een afbeelding voor een...
 • Ligbad op wielen

  Ligbad op wielen Levenarcier: zelf gemaakt Naam gebruiker: Dorien Berbers Vergoed door: zelf betaald  Klik ...
 • Vacuum handvatten

  Vacuum handvatten Leverancier: Kijkshop Naam gebruiker: Rob Vergoed door: zelf betaald (€ 40,- voor twee kl...
 • wasbak en spiegel

  Wasbak en spiegel Leverancier: Plieger Naam gebruiker: Tea Bijker Vergoed door: wmo Klik op de foto voor ee...
 • Douchebrancard

  Douchebrancard Leverancier: revalidatietechniek Lammert De Vries Naam gebruiker: Tea Bijker Vergoed door: g...
 • aanpassingen badkamer

  Aanpassingen badkamer Leverancier: Mega tegels en sanitair                    Verhoef revalidatietechtniek ...