Stichting Intermobiel

Scootmobielen

- Scootmobiel Solo TS120 
- Scootmobiel: Incasprint met 2 kinderzitjes 

- Scootmobiel: Invacare moover delta met kinderzitje
- Scootmobiel: Booster Trophy
- Scootmobiel: Sterling Elite XS
- Scootmobiel: Winner   
 

Tip  scootmobiel 1: Twijfel je of een scootmobiel iets voor je is. Misschien kan je er eentje huren om het eens uit te proberen of vraag aan de gemeente afdeling WVG of het mogelijk is om er een uit te proberen.

Tip scootmobiel 2 : Heb je een nieuwe scootmobiel en vind je het rijden nog eng. Wellicht worden er in jouw gemeenten ook scootmobiel lessen gegeven. Vraag ernaa bij de leverancier van de rolstoel of de gemeente afdeling WVG.

 

 

 

pijl omhoog

Scootmobiel: Invacare moover delta met kinderzitje.
Leverancier:  Welzorg.
Naam gebruiker: Andrea Vleugels
Vergoed door: gemeente ( WVG)

  Foto: Scootmobiel   Foto: Stuur scootmobiel
Klik op de foto voor een vergroting

Deze scootmobiel heb ik aangevraagd, omdat het door mijn handicap steeds zwaarder werd om alles te voet te blijven doen. Tevens werd het door de verschillende verplichtingen die een kind met zich meebrengt steeds moeilijker. Bijvoorbeeld de peuterspeelzaal die in een volgend dorp ligt enz….In scootmobielen met kinderzitje is geen keuze. Naar mijn weten verstrekken ze (Welzorg) maar één model: de Invacare moover delta. Het speciale aan deze scootmobiel is het kinderzitje aan de voorkant. Voor de rest is het een vrij standaard uitgevoerde scootmobiel. 
 


Pijl omhoog

Scootmobiel: Booster Trophy
Leverancier: Beenhakker
Naam gebruiker: Marianne
Vergoed door: Gemeente (WVG)
Foto: Scootmobiel Foto: Scootmobiel
Klik op de foto voor een vergroting

Er is samen met een ergotherapeute goed bekeken welke scootmobiel bij mij past. Al gauw kwamen we uit op deze "Trophy". Met name omdat deze een hele goede vering heeft. Dit is belangrijk m.b.t. mijn rugproblemen.

Er zit ook nog een stokkenhouder op om je krukken in te zetten. Dit is wel een beetje gammel. Dat gaat met klittenband. Zit wat losjes waardoor de krukken dan heel erg gaan rammelen.De stoel kan aangepast worden aan mijn rug m.b.v. lendensteunen die in de rugleuning is verwerkt. De stoel is van leer, zodat het niet erg is als de stoel nat regent. Je geeft gas met je hand. (Je hebt ze namelijk ook met een gaspedaal voor de voet) Ook zijn er spiegels aangebracht, omdat ik niet met mijn rug mag draaien.Er zit een extra mandje op. Het voordeel is dus dat ik er mee de winkels in kan.

Als de scootmobiel stuk is, kan ik een speciaal service nummer bellen. Die komen er meteen aan om de scootmobiel te maken. Dat is me nogal eens overkomen. Het opladen gebeurt via een accu. De snelheid is 15 km/u. Met een speciaal taxipasje kan ik tegen gereduceerde tarieven met scootmobiel en al de taxi in.

 


 

Pijl omhoog

 


Scootmobiel: merk Sterling Elite XS 
Naam gebruiker: Marinda Bolle 
Vergoed door: Gemeente WVG

Foto: Sterling scootmobiel
Klik op de foto voor een vergroting

De scootmobiel heeft me vrijheid gebracht. Ik kon nergens alleen naar toe. Nu kan ik zelf de hond uitlaten, boodschappen doen, bij iemand op visite, naar de bibliotheek, etc. Voorheen was ik veel meer huisgebonden. Ik kan echt geen dag zonder mijn scootmobiel!!!!' Ik kan hem echt niet meer missen. Als hij kapot is, ben ik echt onthand hoor! Maar als de reparatie lang duurt, krijg je wel een reserve scooter, als het goed is.


pijl omhoog

Scootmobiel: Winner
Leverancier: Hartingbank
Naam gebruiker: Diana
Vergoed door: Gemeente WVG

Winner
Klik op de foto voor een vergroting

Ik heb de scootmobiel nu ruim een jaar en hij bevalt mij enorm goed. Hij is mij toegewezen door de gemeente en geleverd door de Hartingbank. Hij rijd ongeveer 16 km p.u.
Nadelen heb ik er (nog) niet aan gehad, wel gaat er weer een wereld voor mij open. Ik kan weer gaan shoppen met mijn dochter, moeder,zusje en vriendinnen. Ik heb er alleen maar voordelen aan tot nu toe ik ben er heel blij mee.De aanvraag en levertijd gingen bij mij erg snel gelukkig.


pijl omhoog

Scootmobiel Inca Sprint met 2 kinderzitjes
Leverancier:
Naam gebruiker: Petri
Vergoed door: Gemeente WVG

Scootmobiel met 2 kinderzitjes
Klik op de foto voor een vergroting

Ik heb een scootmobiel met kinderzitje achter, namelijk de Inca Sprint. Je kunt kiezen voor 1 of 2 kinderzitjes. Deze scoot kan 15 of 19 km per uur en dat is als jonge moeder prettig zodat ook anderen gewoon naast je kunnen fietsen op redelijk tempo. Ook kan hij 80 km ver als hij opgeladen is. Ik heb ook 2 spiegels zodat ik continu zonder om te draaien mijn kind kan zien. Er zijn dus meerdere merken die leveren met goedgekeurd kinderzitje. Omdat mijn kinderen samen boven het toegestane gewicht zijn krijg ik nu een andere scootmobbiel met een fietskar erachter, de Mini Crosser. Wel heb je hiervoor een vergunning nodig. De maxicosie heben wij er zelf op laten zetten, mocht niet van de gemeente.

 


  • scootmobiel solo TS120

    Scootmobiel solo TS120 Leverancier: Welzorg/Revatak Naam gebruiker: Daniëlle Vergoed door: gemeente  Klik o...