Stichting Intermobiel

Even voorstellen stichting ambulance wens

 

Bron: Mobiel Magazine van Stichting Intermobiel nummer 1 jaargang 4

Er zijn veel organisaties, instellingen en bedrijven die zich inzetten voor jongeren met een handicap. Soms ken je alleen een naam, maar wat ze nu exact doen en wat je er zelf aan kunt hebben, is vaak onbekend. Vandaar deze rubriek, waarin je kennismaakt met een organisatie aan de hand van vier vaste vragen. 

In dit magazine met het thema vervoer tref je de Stichting Ambulancewens aan, omdat ze zich bezighouden met speciaal vervoer voor mensen met ziekten in een terminaal stadium nog één keer de gelegenheid te geven om die ene laatste speciale wens te vervullen. Je kunt dus ook als (terminaal) bedlegerig persoon je wens insturen.

 Stichtig Ambulance wens

1. Wat is Stichting Ambulancewens?
De Stichting Ambulancewens geeft aan terminaal zieke mensen de kans om die ene laatste hartenwens nog te vervullen. De stichting werd in 2007 opgericht door Kees Veldboer (Nederlands langste ambulance chauffeur!) en heeft al meer dan 200 wensen gerealiseerd.

2. Wat doet Stichting Ambulancewens?
De stichting zet zich met vakkundige vrijwilligers uit ambulance - en ziekenhuiswereld in om met een eigen, comfortabele ambulance die ene laatste wens te vervullen. Dat doen we door heel Nederland en in bijzondere gevallen zelfs in landen als Frankrijk, Duitsland of België. We hebben al heel wat wensen vervuld. Zo zijn we onder andere een aantal keer met mensen voor een laatste keer naar de zee gegaan, konden we boottochtjes maken en iemand wilde een begrafenis bijwonen. Ook zijn we naar dierentuinen, voetbalclubs of concerten van Celine Dion, Clouseau en bijvoorbeeld. The Eagles geweest. Voor het laatst bezochten we met een zieke moeder en haar kinderen de Efteling. Ook konden mensen toch afscheid nemen van het eigen huis, de werkplek of het vakantie adres. Oftewel bijzondere momenten allemaal!

3. Wat heb ik als jongere met een lichamelijke handicap aan Stichting Ambulancewens?
Een terminaal zieke jongere, die uitsluitend liggend vervoerd kan worden, kan in aanmerking komen om die ene laatste wens vervuld te zien worden. Echter soms zijn zaken als de ernst van je lichamelijke handicap, je conditie en de aard van de wens bepalend of de wens uitgevoerd kan worden. Tot op heden is ons dat eigenlijk altijd wel gelukt. We verwachten van jou wel een tegenprestatie. Als we jouw wens in behandeling nemen, willen we graag een leuk verslag terug over jouw dag!

4. Hoe bereik ik Stichting Ambulancewens?
Meer weten? Je kunt de verhalen van anderen lezen op onze site www.ambulancewens.nl  Je kunt daar ook een eventuele wens aanmelden voor jezelf of voor een ander. Dat doe je via het digitale inschrijvingsformulier Nog vragen?, dan kun je ons via info@ambulancewens.nl mailen.

Geschreven door Stichting Ambulancewens
november 2008