Stichting Intermobiel

Met beperkte middelen goed voor je hulphond zorgen

Met beperkte middelen goed voor je hulphond zorgen!

In deze crisistijden waarin niet iedereen zeker van een baan is, is het goed omgaan met geld. Ook zijn de medische kosten verhoogd door een hoger eigen risico en worden minder medische zaken vergoed.  Veel gebruikers van een hulphond hebben medische kosten en een beperkt inkomen. Daarnaast is de verplichte dierenverzekering ook sterk verhoogd qua kosten. Toch is het van groot belang dat je goed voor je hulphond zorgt. 
 Veroni met haa twee hulphonden Amor en Stitch van het ras Cavalier Kng charles spaniel

Hieronder enkele tips die je wellicht kunnen helpen.

1. Voeding
Op internet kan dierenvoer een stuk goedkoper zijn dan in een dierenwinkel. Dat is op zich ook logisch, omdat ze geen pand en minder personeel hebben. Zoek dus even goed op internet uit of het dierenvoer ook echt goedkoper is. In mijn geval heb ik een zak van 12 kilo gratis op jaarbasis als ik het op internet inkoop bij bijvoorbeeld Zooplus of Broekhuizens. Bij een groot bedrag kopen zijn er ook geen verzendkosten. Als je toch graag bij een dierenwinkel wilt kopen, kun je proberen korting te krijgen als je aangeeft dat je het op internet goedkoper kunt kopen.

2. Snacks
Iedere hond verdient af en toe iets lekkers. Je kunt ook met snacks geld betalen, maar kijk wel naar de kwaliteit en de hoeveelheid calorieën. Op internet kunnen snacks goedkoper zijn, maar ook heeft de Kruidvat of Action snacks voor een goede prijs. Kijk dus goed rond en probeer eens af en toe iets uit.

3. Dierenverzekering
Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen met allemaal andere regels. Het is moeilijk wegwijs worden. Amor is verzekerd bij Proteq dier en zorg sinds 2002. Bij een dierenarts rekening moet ik zelf de btw betalen. Stitch is verzekerd bij Petplan. Het dekkingspakket met tandverzorging is bijvoorbeeld groter. Ze vergoeden ook voor maximaal € 100,-- per jaar aan wormen en vlooien materiaal. Als je een declaratie instuurt, betaal je bij elke indiening bedrag X van bijvoorbeeld € 15,-- of € 17,50. Dit doen ze om te zorgen dat je declaraties opspaart en meerdere rekeningen in een keer declareert. Het bedrag dat je zelf moet betalen, hangt af van de hoogte van de verzekering. Kijk dus even goed rond of bel de verzekering om te kijken welke verzekering bij jouw hond past. Het is wel fijn en belangrijk een verzekering achter de hand te hebben voor als er iets met je hulphond is.

Geschreven door Veroni Steentjes
Bron: Stichting Intermobiel
juni 2013


Amor van het lamslag is op 21 augustus 2014 overleden.