Stichting Intermobiel

Opvoeden twee kleine kinderen in huis

Veroni buiten met hulphond cavalier king charles spanielTwee kleine kinderen in huis

geeft drukte en een gezellig thuis

 

Ons gezin werd eind februari uitgebreid met een jong gezinslid erbij. We keken er al enige tijd naar uit. Maar er was nu tijd om dit nieuwe gezinslid de aandacht te geven die hij nodig heeft. De beginperiode is essentieel en dat is de basis van een heel leven.

 

Het was afwachten hoe het nieuwe gezinslid zou passen bij ons drieën want we waren al een jaar of vier met zijn drieën en erg aan elkaar gewend. Je kent elkaar door en door en dat is fijn. Je kunt van elkaar op aan en er zijn geen verrassingen meer.

 

Hoe dat nu zou worden met een vierde erbij was dus de vraag? De eerste indruk was vooral dat hij erg druk was en groot voor zijn leeftijd. Hij houdt erg van spelen maar het andere gezinslid zit daar niet altijd op te wachten. In het begin was hij ook bang voor het nieuwe lid. Hij liet over zich heen lopen en was, net als ik, een zacht gekookt eitje die niet op zijn strepen bleef staan. Af en toe hebben we wel medelijden dat hij niet een keer wat harder van zich af bijt en zegt van nu is het genoeg, maar dat zit eenvoudigweg niet in zijn karakter. Natuurlijk zeggen wij wel dat de jongste zich in moet houden en de ander ook eens met rust moet laten. Alleen zeggen is nog iets anders dan het ook doen.

 

Hij zorgt in ieder geval voor leven in huis. Soms leuk en soms vervelend druk. Toch hebben we hem meteen in ons hart gesloten. Onvoorwaardelijke liefde is het toch. Hij is snel een onderdeel van ons gezin geworden en je kunt je al snel geen leven meer zonder hem voor stellen.

 

Met twee jonge kinderen in huis is het wel zo dat ze snel jaloers zijn als de ene aandacht krijgt en de ander niet. Ze denken snel iets tekort te komen, wat overigens niet zo is. Ze treiteren elkaar maar kunnen ook niet zonder elkaar. Als de ene ergens mee speelt dan wil de ander daar ook mee spelen en geen enkel ander speelgoed is dan goed. Andersom werkt het net zo. Daar word je weleens moe van.

 

Bodhi en Stitch twee cavalier king charles spaniel honden die hulphond zijnZe hebben streken en daar moet je boos om worden maar je moet soms je gezicht strak houden en je lachen inhouden. De jongste is goed in tuinieren en bloemetjes uit de tuin halen en stenen en slakken mee naar binnen nemen. Ook is hij goed in was uit de wasmand halen of een rolletje touw pakken en dat helemaal afrollen door de hele kamer heen en er zelf vast in komen te zitten. Dit gebeurt dan vaak net op een moment dat je even ergens anders mee bezig was en niet oplette.

 

We zijn nu ongeveer drie maanden een gezin bestaande uit vier leden. De jongste zorgt voor meer levendigheid in huis en vertier. De oudste van ons wil  sinds hij er is meer spelen en naar buiten gaan.

We zijn nu goed op elkaar ingespeeld en kunnen van elkaar op aan.

 

Wordt vervolg dus...


Veroni Steentjes

Foto’s Emile Cobben
Mobiel Magazine juni 2018