Stichting Intermobiel

Interview Marinda


 Marinda (26 jaar) heeft een ernstig ongeluk gehad waardoor ze blijvend gehandicapt is geraakt. Ze is dan ook 80-100% afgekeurd.


Bezig bijtje
Voor het ongeluk zat Marinda op de pabo. Na het ongeluk heeft ze met veel moeite een opleiding tot doktersassistente gevolgd. Het bleek echter moeilijk te zijn om dit beroep uit te oefenen. Ze doet nu vrijwilligerswerk voor onder andere Intermobiel. Daarnaast volgt Marinda een cursus kalligrafie. Bovendien leert ze zichzelf alles met betrekking tot websites, zoals HTML, CSS, Javascripts en PHP scripts. Over webdesign raak je nooit uitgeleerd. Ze zou ook graag nog een cursus Flash volgen.

Toen Marinda opgenomen was in het ziekenhuis in Nijmegen heeft haar broer een website voor haar gemaakt. Zo konden mensen ver weg toch volgen hoe het met haar ging. Haar broer heeft haar het een en ander over webdesign uitgelegd. Dat maakte haar zo enthousiast dat ze er verder mee is gegaan.

Zelf aanleren
Marinda leert zichzelf de kunst van het webdesignen aan. Het internet is daarbij een grote bron van informatie, die maakt dat ze steeds beter thuis raakt in de materie. Een paar voorbeelden van sites waarop veel informatie te vinden is:


Ook door het lezen van boeken uit de bibliotheek leert ze zichzelf veel dingen aan. Ze leert vooral door het gewoon te doen. Als ze er echt niet uit komt, kan ze ook altijd haar broertje om hulp vragen. Hij is computerprogrammeur. Ook bestaat er een handige Nederlandstalige website met een forum waar je altijd met vragen terecht kan. Marinda is bovendien lid van de WOW (Women on the Web)-lijst. Dit is een mailinglijst bedoeld voor vrouwen die al dan niet professioneel bezig zijn met websites maken. Ook hier bestaat de mogelijkheid om vragen stellen. Daarnaast is het leerzaam om de andere vragen en antwoorden te lezen. Marinda maakt nu naast haar eigen site ook andere sites. Eén daarvan is www.antiekboerderij.com

Zoveel mogelijk leren
Er valt zoveel te leren op en rondom het internetgebeuren. Je raakt nooit uitgeleerd. Bovendien ben je bezig en leidt het lekker af!
Voor deze studie is het wel makkelijk als je goed bent in het onthouden van codes. Die heb je nodig voor de programmeertalen zoals HTML en PHP. Een tip van Marinda is om bij de basis te beginnen en van daaruit je kennis steeds wat uit te breiden. Voor het bouwen van websites gebruikt ze het programma Dreamweaver . Dit programma is Engelstalig, net als de meeste codes in PHP. Dus het is wel makkelijk als je de Engelse taal een beetje beheerst.

Nadelen:

  • Doordat het soms erg moeilijk is, loopt Marinda wel eens vast. Uiteindelijk blijkt dat ze een moeilijk probleem toch zelf weet op te lossen. Daar krijgt ze een enorme kick van: "Ik heb het toch maar opgelost!"
  • Marinda’s concentratieproblemen zorgen ervoor dat de pittige stof niet altijd makkelijk te begrijpen is.
  • Ze zit ook vaak te veel achter de pc. Dit veroorzaakt dan enorme pijn in haar handen, schouders en rug.


Voordelen:

  • Je ziet echt resultaat van je werk:
  • een mooie site
  • een goed werkend script
  • complimentjes over de sites die je gemaakt hebt. Zeer goed voor je zelfbeeld!

Soms heb je het idee dat je niet meer meetelt in de maatschappij als je beperkingen hebt. Dankzij haar bezigheden heeft Marinda toch het idee dat ze wat kan bijdragen!

Geschreven door Marianne Verschoof
m.m.v. Marinda Bolle
en Annelies Huisman