Stichting Intermobiel

Corona niet voor jou maar wel voor mij?

Veroni op de medicare afdeling
Ik vind het onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die denken dat corona  meevalt en dat  een mondkapje dragen niet nodig is. Corona is gewoon een griepje. Daarom is een mondkapje onzin net als 1,5 meter afstand houden. Tevens zijn er nog steeds mensen die denken dat er allerlei complottheorieën achter het coronavirus zitten.

 

De opgelopen cijfers van besmette Nederlanders vanaf maart tot nu spreken voor zich, ook al neemt het licht af. De heftige beelden van de ic’s in Italië staan in mijn geheugen gegrift. Het is niet alleen Italië, maar ook in andere landen als Spanje, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en vooral in Amerika stijgen de cijfers. De hele wereld is aangevallen door een virusoorlog genaamd corona. Tevens zijn er ook BN’ers en regeringsleiders die het virus kregen wat complottheorieën in mijn ogen ontkracht.

 

Als jij niet in corona gelooft dan mag dat, dat is je recht, maar houd je dan wel aan de algemene veiligheidsregels of je nu jong of oud bent. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor een ander.Voor je moeder, oma of opa of iemand met een chronische ziekte die nog wel hang aan het leven heeft of verplaats je in hen. 

 

Wil je straks op je geweten hebben dat door jouw gedrag mensen op de ic liggen of nog erger? Denk na voordat je iets doet. Kijk naar de ic corona beelden die op TV zijn geweest of praat eens met een corona besmet persoon met zware klachten wat de gevolgen ervan zijn. Misschien opent dat je ogen en bedek je dan wel je neus en mond met een mondkapje in een winkel en houd je wel voldoende afstand. 

 

Waarom zijn wij Nederlanders zo’n moeilijk volk om overheidsregels gewoon uit te voeren? Waarom lappen we de regels aan de laars en worden er grote feesten gehouden of zijn er overvolle kerkdiensten? In andere landen, die strengere regels hebben, merk je dat die weerstand daar niet zo heerst. Laat je hart met compassie vullen en denk in ieder geval aan een ander als je jezelf niet belangrijk vindt.

 

Veroni in de medicareHet corona virus heeft een sterke kracht

En treft ons meer en harder  dan verwacht.

Roep compassie op en je hart wordt verzacht

Want daar ligt de echte macht.

 

Veroni Steentjes

(Persoonlijke titel geschreven)
Geredigeerd door Johan Fiddelaers
november 2020