Stichting Intermobiel

honingzalf getest door patient en wondconsulent

medihoney barriercreamVeroni over het gebruik van Medihoney barrier cream; honingzalf voor huidproblemen

Ik (Veroni) heb geluk dat ik in al mijn liggende jaren geen grote doorligplekken heb gehad. Ik heb met regelmaat een kleine doorligplek op de schelp van mijn oor die komt en gaat. Ik lig namelijk op dat linkeroor als ik rust of slaap. De verpleegkundige specialist van Stichting Thuiszorg Midden- Gelderland (STMG) raadde een collega (Marcel) aan die wondconsulent was die later bij me langs is gekomen.

  

Hij gaf me een proefmonster van de honingzalf om erop te doen, omdat je die plek moeilijk kunt behandelen of kunt ontlasten en fixeren. Hij raadde wel aan om de zalf erop te doen en de haren dan even aan de kant te houden, zodat het er niet meteen in gaat zitten. Verder gaf hij de tip met het slapen de haren aan de kant te doen of met een haarband, schuifje of knipje, zodat er geen haren tussen het kussensloop en het oor komen. Dat is lastig want ik draai in de nacht met mijn hoofd.

 

Ik heb het twee keer per dag erop gedaan. Na een paar weken smeren was de doorligplek weg. Ik heb onlangs een tube aangeschaft toen het monster op was. Het is niet goedkoop ongeveer € 20,- maar je doet er enorm lang mee omdat je weinig nodig hebt. De zalf heeft een goed effect en geen bijwerking. Ook gebruik ik die zalf voor de droge huid, eczeem en de ontstekingen op mijn voeten.  Ik ben voorzichtig om niet steeds de hormoon- en antibioticazalf te gebruiken om resistentie en een dunne huid te voorkomen.

 

Informatie
De Medihoney huidzalven zijn bijzonder effectief bij de behandeling van: droge huid, huidkloven, huidschimmels, nagelschimmels (kalknagel), acne, eczeem, psoriasis, luieruitslag, kleine huidbeschadigingen en oppervlakkige brandwonden.  Medihoney kent geen bijwerkingen en is volkomen veilig ook bij kleine kinderen en kan langdurig gebruikt worden. De huidzalf is antibacterieel en schimmelwerend. Het gebruik van Medihoney zorgt ervoor dat chronische wonden veertig procent sneller genezen.

Medihoney verkoopt de honingzalf in verschillende producten. Ik heb dus alleen de Medihoney barrier cream in tubevorm gebruikt. + foto 2 tube zalf

Veroni Steentjes

Ervaring van een wondconsulent met Medihoney
Producten op basis van honing worden veel gebruikt binnen de wondzorg. Medihoney heeft meerdere soorten verband en crème in het assortiment. De honing die er in zit is medicinale honing.

Niet alle honing is hetzelfde, sommige soorten bevatten bepaalde antibacteriële eigenschappen. Ga dus niet zelf met je potje honing van de supermarkt je wonden behandelen. Ik zet de verbanden van Medihoney met regelmaat in bij cliënten met wonden of huidletsel. Met name bij wonden die een zwarte en/of gele wondbodem hebben en bij wonden waarbij ik een antibacterieel verband wil inzetten. Ook de zalven schrijf ik wel eens voor. Bijvoorbeeld bij cliënten die steeds terugkerende geïnfecteerde smetplekken hebben, waarbij de standaardbehandeling niet helpt.De crème van Veroni is een barrière crème. Dat houdt in dat het een beschermend laagje legt op de huid, zodat deze beschermd is tegen vocht (bijvoorbeeld urine, ontlasting of wondvocht). Ook kan het extra beschermlaagje helpen om schade door schuifkrachten tegen te gaan.
Ik heb het voor dit laatste nog niet ingezet, maar ik vind het erg leuk om te lezen dat Veroni hier zo tevreden mee is. Ik houd deze tip in mijn achterhoofd! Wil je honing producten in een wond gebruiken,dan raad ik aan om advies te vragen aan een wondexpert of arts alvorens je dit gaat gebruiken. Van de verbanden moet je namelijk specifieke kennis hebben om dit op de juiste manier te gebruiken. De crème is vrij verkrijgbaar en deze zelf inzetten kan niet zo veel kwaad.


Jolet Wiering
wondconsulent

Maart 2021 op website