Stichting Intermobiel

Handige software voor het mediteren met een lastig lichaam

Hieronder vind je gratis software en websites die je kunt gebruiken als je bijvoorbeeld dagelijks wilt mediteren op een vaste tijd of een klok in wilt instellen als je 10 minuten wilt mediteren of over 10 minuten een adempauze wilt nemen. Ook is er software bij die je een herinnering kan geven voor geplande afspraken zoals mediteren. Kijk wat bij je past en probeer het uit. Feedback is altijd welkom.  

 

 

Van wav bestand naar mp3 en andersom
Cheetah audio converter is gratis. Je kunt zo een groot opgenomen wav bestand zoals een ingesproken meditatie eenvoudig om zetten naar een klein mp3 bestand, zodat er veel bestanden of meditaties op je mp 3 speler kunt zetten.
Klik hier om het te downloaden

Meditatie opnemen via je pc

Het kan zeker in het begin fijn zijn om een geleide meditatie te doen. Een meditatie uitprinten en onder de meditatie lezen werkt ook niet prettig. Je kan zelf een meditatie inspreken via je pc. Het is heel eenvoudig.

Ga naar Start.
Kies alle programma's
Kies dan Bureau- accessoires
Ga dan naar geluidsrecorder
Klik op opname starten en je kunt beginnen.
Als je klaar bent, klik je op opname stoppen. Daarna wordt gevraagd waar je het op wil staan en onder welke naam.
Let even goed op waar je het op je pc opslaat.

Je eigen stem is in het begin vreemd, maar dat went wel. Je kan ook vragen of iemand anders het wil inspreken. Probeer het altijd eerst even uit om te testen of het werkt, voordat je meteen begint. Je kan na het opnemen dit bestand ook overzetten op een mp 3 speler als je dat prettiger vindt dan afspelen via de pc. Als je de opname alleen op de pc hebt staan, moet je dus wel bij de pc zijn om de opname te gebruiken. Je kan het ook op allebei zetten, zodat je het ten aller tijde kunt gebruiken.

Meditatie opnemen met je pc met software

Audacity software:
Audacity is een vrije, gebruiksvriendelijke en meertalige audio-editor en -recorder voor Windows, Mac OS X, GNU/Linux en andere besturingssystemen. Met Audacity kun je:
•Live geluid opnemen.
•Banden en grammofoonplaten omzetten naar digitale opnames of cd's.
•Ogg Vorbis-, MP3-, WAV- of AIFF-geluidsbestanden bewerken.
•Geluiden knippen, kopiëren, splitsen of samenvoegen.
•De snelheid of de toonhoogte van een opname wijzigen.

De software is gratis.  Klik hier voor meer informatie en om het te downloaden Let bij het downloaden op welke versie je download. Je besturingsysteem hangt er ook mee samen. Het staat wel duidelijk uitgelegd.

wel Evy als ik (Veroni) hebben deze software gebruikt en zijn erg tevreden. De geluidskwaliteit is beter dan een meditatie opnemen via je pc.  

Meditatie opnemen via een mp3 speler
Als je een mp 3 speler hebt met voice recording kun je ook zelf een meditatie inspreken en opnemen. Vaak moet je dat via de voice optie doen. Probeer het altijd eerst even uit om te testen of het werkt, voordat je meteen begint. Sommige mp3 spelers nemen geen rustpauze op als je dus even niets zegt komt dat niet op de opname te staan. Je kan deze opname ook op je pc  zetten. Als het op allebei staat, kun je het ten allertijde gebruiken.

Wekker/alarm voor op je pc/laptop
Als je een oplossing zoekt voor als je een bepaalde tijd wilt mediteren zonder op je klok te kijken, is dit erg handig. Ook kun je het gebruiken om een tijd in te stellen, zodat je je tijd om te mediteren of een adem pauze te nemen niet kunt vergeten.

Software

 • http://users.skynet.be/aginfo/wekker.htm een klein gratis programma (907 KB) wat heel simpel is in te stellen. Je stelt het alarm in qua tijd en je kan het koppelen aan een van de tien geluiden.
   
 • Dagelijks Alarm Clock 2.0 download een gratis download programma waar je per dag twee wekkers kunt instellen en kunt aangeven welk audio bestand afgaat als het alarm afgaat. Als je dus meerdere dagen en meerdere keren per dag een alarm wilt instellen  op je pc voor het mediteren en/of de adempauzes heeft dit programma veel mogelijkheden.
   
 • NX Free Light Timer 2011 Krijg herinneringen van geplande evenementen of afspraken. Klik hier om het programma te downloaden. 
   
 • TimeLeft 355 : JavaScript klok met aftellen, herinneringen, stopwatch, en een vermelding op u desktop.
  Hier heb je dus wel javascript voor nodig op je pc. Klik hier om het te downloaden

Website

 • Apporte breedband internet Via deze website kan je een alarm instellen qua tijd en aan en uit zetten.