Stichting Intermobiel

Boeken over meditatie en opvoeding

Meditatie en opvoeding

 • Over aandacht in opvoeding en gezin, Auteurs: Myla & Jon Kabat-Zinn Nederlands - Paperback 427 pagina's | Uitgeverij Asoka | april 2009 prijs €24,95 Klik hier om het te kopen
  Verschijningsdatum: 06 mrt 2009 Eerste uitgave: Everyday Blessings: The Inner Work of Mindful Parenting

  In dit baanbrekende boek laten Myla en Jon Kabat-Zinn zien dat het leven met kinderen een eigen weg van ongekende diepgang en vervulling kan zijn. De behandelde thema's zijn zeer gevarieerd en de auteurs bespreken zowel meer fundamentele overwegingen als vele praktische voorbeelden en concrete aanwijzingen voor een harmonisch leven met kinderen. Het boek kan voor ouders al tijdens de zwangerschap een waardevolle hulp zijn, het begeleidt hen door de toppen en dalen van de eerste jaren, geeft waardevolle aanwijzingen hoe schoolgaande kinderen ondersteund kunnen worden, en laat zien dat het, zelfs wanneer de kinderen volwassen zijn, nooit te laat is om nieuwe wegen te bewandelen. Uitgangspunt is steeds het bijbrengen van respect voor de volkomenheid die kinderen al bij hun geboorte eigen is, door hen te leren hieruit te putten wanneer zij de uitdagingen waarvoor het leven hen stelt het hoofd proberen te bieden. Dit boek waarin het leven met kinderen als spirituele beoefening wordt benadert, is onmisbaaar voor al diegenen die ouderschap en de innerlijke kunst van achtzaamheid met elkaar willen verenigen.

  Over de auteurs:

  Myla & Jon Kabat-Zinn

  Myla Kabat-Zinn werkte vooral op het gebied van zwangerschapsbegeleiding en als verloskundige. Gedurende lange tijd was ze onderdirecteur van 'Birth Day', een organisatie ter bevordering van thuisbevallingen.

  Jon Kabat-Zinn is oprichter en directeur van de 'Kliniek voor stressvermindering' en hoogleraar geneeskunde aan de Universiteit van Worchester, Massachusetts, alsook directeur van het 'Instituut voor achtzaamheid in de geneeskunde, preventieve gezondheidszorg en samenleving'. Hij is vooral bekend om zijn streven de 'achtzaamheidspraktijk' in de geneeskundige zorg te integreren. Van hem zijn het 'Handboek meditatief ontspannen' (Becht, 2000), en 'Waar je ook gaat, daar ben je' (Servire, 1996) reeds eerder in het Nederlands verschenen.