Stichting Intermobiel

Een nieuwe opa

Een nieuwe opa
Na 5 jaar weduwe te zijn geweest, heeft onze moeder weer een nieuwe liefde gevonden. Voor ons (Elsa) was het even slikken. We gunnen het ma van harte, maar ja opeens een vreemde man in onze familie erbij is toch net weer even wat anders. Dus een beetje onwennig ging de eerste ontmoeting. Wij waren een beetje zenuwachtig en gespannen. Hoe zou deze man zijn?

Shifra was meteen helemaal blij voor oma. Haar eerste reactie was: Joepie!, dan is oma niet meer alleen. Ach, dat is natuurlijk wel een superreactie. En ik voelde mij een beetje op mijn nummer gezet. Ja, daar gaat het om en niet om ons.
Shifra heeft opa Chris meteen in haar hart gesloten. Ze moet vreselijk lachen dat oma en opa verliefd zijn. Meteen vraagt ze hoe ze dat nou doen, want oma heeft maar een één persoonsbed. Ook wil ze graag dat opa en oma trouwen, want dan kan zij bruidsmeisje zijn in een prachtige jurk. Regelmatig zegt ze fijn hé mama, oma is nu nooit meer alleen.

Ach ja, mijn meissie heeft helemaal gelijk. Oma heeft weer een lach op haar gezicht van oor tot oor en daar gaat het om!
Shifra haar kijk op de “grote mensen dingen” is zo hartverwarmend. Door haar kleuterogen raakt ze weer mijn hart.
En langzamerhand sluit ik opa Chris ook in mijn hart. Want degene die moeders weer een sprankje hoop en liefde geeft, is meer dan welkom in onze familie.
Elsa Groenheide