Stichting Intermobiel

aangepast vervoer tijdens opvoeden met een handicap van Elsa Groenheide

'Ik voel me zo vrij! Ik ben zo trots dat ik samen met mijn dochtertje op stap kan met de scootmobiel.'

Elsa Groenheide (32 jaar) over het vervoer van haar dochtertje Shifra van 4 jaar.
Elsa is getrouwd met Wilfred en woont in Leidschendam. Ze heeft Posttraumatische Dystrofie in haar linkerbeen, rechterpols en schouder. Ze maakt gebruik van een scootmobiel, rolstoel en rollator.

 Elsa met Shifra

Na negen maanden was het dan eindelijk zo ver, ons kleine meisje werd geboren. Na maanden wachten, hielden we haar eindelijk in onze armen. Ja, en toen merkte ik dat ik een beperking heb en dat ons meisje nog niets kon. Gelukkig ontdek je steeds meer handige foefjes en met hulp van derden kwamen we heel ver. De periode dat Shifra nog niet kon zitten, heb ik veel gebruik gemaakt van een draagdoek. Zo kon ik haar in de rolstoel steeds dicht tegen me aan hebben. Als we echt naar buiten moesten bijvoorbeeld naar het consultatiebureau dan ging er iemand mee om achter de kinderwagen te lopen. Meestal was Wilfred, mijn man, erbij.

Scootmobiel
Tijdens de zwangerschap had ik bij de gemeente al een andere scootmobiel aangevraagd. Ik had een hele goede, maar zonder kinderzitje dus heb ik er één aangevraagd met kinderzitje. Net voordat Shifra geboren werd, kreeg ik de scootmobiel. Wat een uitkomst! Shifra kon tegenover me zitten en keek me aan. We konden zo samen op stap. Dus zodra mevrouw kon zitten, gingen we op stap. Met nog wat extra sjaals om haar goed rechtop te houden, maar we konden weg en de wereld ging voor ons open. We hadden veel bekijks en Shifra lachte maar en genoot van alle aandacht. Ik voelde me zo vrij! Ik was zo trots dat we samen op stap konden.
Shifra
Samen op de scootmobiel Shifra heeft tot 3,5 jaar op de scootmobiel gezeten tegenover me. Toen hield de scootmobiel ermee op en moest er een andere komen. Omdat Shifra nu al bijna te groot was voor het kinderzitje is er een gewone scootmobiel gekomen. Nu gaan we ook elke dag samen op stap. Shifra staat gewoon op de scootmobiel tussen mijn benen. Het gaat nog prima maar langzaam aan leren we Shifra zelf te fietsen, zodat ze als ze 5 jaar is straks naast de scootmobiel kan meefietsen naar school. De tijd gaat erg snel en kleine meisjes worden groot. Ze is nu al heel zelfstandig en ik geniet van elke nieuwe stap die zet.

Geschreven door Elsa Groenheide
Geredigeerd door Veroni Steentjes
Gebouwd door Monique van Dongen

Geredigeerd door Veroni Steentjes
Gebouwd door Monique van Dongen
Mobiel Magazine nummer 1 jaargang 4 november/december 2008
Op de website geplaatst in maart 2009