Stichting Intermobiel

Dapper kinderkerstfeestMet kinderkerstfeest mocht onze Shifra Maria spelen. Wilfred en ik vertelden haar dat ze dan op een podium moet staan en er dan mensen kijken. ‘Laat maar zitten’, was haar eerste reactie. Maar het hield haar wel bezig.

Het jaar daarvoor met het kerstfeest van school in een kerk was ze zo erg overstuur, dat dit mij als moeder erg pijn deed. Ze voelde zich zo ellendig op dat podium. De juf heeft haar op tijd laten gaan. Ze mocht gaan zitten op een bankje vooraan, maar daar zat ze in elkaar gedoken. Als de juf haar niet van het podium had afgehaald, dan had ik het gedaan. Ik heb nog spijt, dat ik niet van mijn stoel ben afgegaan om bij haar op het bankje te zitten en mijn armen om haar heen te slaan. Dus met dit angst idee was ik niet echt heel enthousiast bij het idee van mijn meissie als Maria. Dus heb ik de leiding gebeld en het uitgelegd, dat ze heel graag wil, maar ik niet zeker weet of ze op het moment zelf ook nog durft.

Maar Shifra wilde oefenen, dus hebben we thuis samen het liedje geoefend en opeens zei ze: ‘Ik ga het doen! Ik ben dapper, want God is bij mij!’ Voordat ze met papa naar de kinderkerstdienst ging, om nog te oefenen, hebben we samen gezongen: ‘Ik ben dapper, dapper, dapper net als David, en niet bang, bang, bang om door te gaan. Ik ben dapper, dapper, dapper net als David, samen met mijn God, samen met mijn God kan ik elke reus verslaan!’ Zij maakte hiervan: ‘en op het grote podium staan!’
Maria

Wat een geloof en wat ging het goed! Een stralende Maria van oor tot oor, want ze weet Hij is bij me.

Geschreven door Elsa Groenheide
Februari 2010