Stichting Intermobiel

review spaar App Otly

Opvoeden

een review over de Otly app voor kinderen om te sparenReview: een handige app genaamd “Otly!”

In onderstaand artikel vertelt Jolet over de app Otly! die ze thuis gebruikt, omdat ze een gezin heeft met drie kinderen van vier, zes en acht jaar oud. Het is een zakgeld app.

 

Al een tijdje gebruiken wij thuis voor de kinderen de zakgeld app genaamd Otly!. Voorheen hadden ze hun geld in een spaarpot of lag het ergens in huis. Ze wisten eigenlijk nooit precies hoeveel geld ze hadden. De oudste kwam op een leeftijd dat hij zakgeld wilde hebben. Wij hebben zelden contant geld in huis, dus ik zocht naar een handige manier om het geld te beheren. Ik kwam de app Otly! tegen. Er zijn twee varianten: er is er één voor de ouders en één voor de kinderen, deze heet Otly! Jr.

 

In de ouder app voeg je je kinderen toe en maak je een eigen account voor ze aan, waarbij je hun eigen foto kunt toevoegen. Dan stel je in hoeveel zakgeld er wekelijks wordt ‘bijgeschreven’ en op welke dag dit moet gebeuren. Wanneer de kinderen geld krijgen voor hun verjaardag of rapport kunnen ze dit ook ‘storten’ via de app. Het geld leveren ze bij ons in en ze vullen zelf in de app in hoeveel ze ‘gestort’ hebben. Als ze wat willen kopen van hun geld, hebben wij als ouders altijd inzichtelijk hoeveel geld de kinderen te besteden hebben. Even de telefoon pakken, die we toch altijd bij ons hebben, inloggen in Otly! en het is gelijk zichtbaar welk saldo ieder kind heeft. Hetgeen wat ze kopen kun je invoeren en dan wordt het saldo weer in mindering gebracht.

In de Otly! Jr app kunnen kinderen hun saldo en transacties zien. Ook zien ze hoeveel dagen het nog duurt voordat ze weer zakgeld krijgen en kunnen ze verschillende spaarpotjes aanmaken, zodat ze kunnen sparen voor een bepaald doel.

 

De apps zijn hier een groot succes. De kinderen vinden het leuk om te zien dat hun spaarpotje groeit en ze sparen nu gerichter voor iets. Voor ons is het een gemak, want we hebben niet meer overal dat contant geld van de kinderen in huis rondslingeren en we hoeven er niet meer om te denken dat e het zakgeld moeten uitbetalen, want dat gaat nu automatisch.

Otly! is geschikt voor IOS en Android

 

Jolet Wiering
Mobiel Magazine december 2017