Stichting Intermobiel

Activiteiten

 Het is heel belangrijk om ook leuke dingen te doen met je kind. Als je zelf niet makkelijk met ze weg kan naar buiten, betekent het natuurlijk niet dat je zelf geen leuke dingen meer kan doen. Het vraagt wat creativiteit, maar voor sommige dingen is best wel een oplossing te bedenken. Hier vind je dan ook wat ideeën om leuke dingen thuis te organiseren. Weet je zelf een leuke activiteit voor binnen, of voor buiten.  Vul dan het contactformulier in o.v.v. opvoeden, zodat het hier kan worden toegevoegd. Alvast bedankt! 
 

Buitenshuis: 

Binnenshuis:


 

groenboven

Mc Donalds  
Naar de Mc donalds gaan vinden veel kinderen leuk. Het gaat ze vooral om de ballonnen en het speeltje bij het happy meal. In plaats dat ze zonder jouw daar heen gaan, kun je het natuurlijk ook iemand laten halen en thuis op eten. Thuis maak je het wat feestelijk met ballonnen en een leuk tafelkleed. Zo hebben de kinderen het speeltje en jij was er gezellig bij.

Maar je kan het ook nog anders doen. Je speelt met de kinderen de mcdonalds na. Je zorgt dat je een klein speeltje rond de euro hebt (of laat ze dit zelf uitzoeken in de winkel). Thuis word door iemand de mini frietjes met een hamburger gebakken. Dit kan je in een bakje doen en de hamburger in een servertje wikkelen. Je versiert de tafel met ballonnen en een leuk tafelkleed. Ik heb dit in de kerstvakantie met de kinderen gedaan. Ze vonden het erg leuk en zijn er de hele middag druk mee geweest. Ik had ze ieder een euro gegeven en toen mochten ze samen naar de winkel om wat uit te zoeken. Toen ze weer thuis waren hebben ze bakjes voor het speeltje en de patat gemaakt. Papa heeft de patat gebakken en met het eten werden pas de speeltjes uitgepakt. 
Jo-Ann   


groenboven

Hoe zorg je dat je toch bij de activiteiten buitenshuis betrokken bent?
Stel ze gaan naar de dierentuin. Geef je kind(eren) dan een opdracht me. Je vraagt of ze kijken wat voor apen er zijn , wat ze doen en wat ze eten. Als ze thuis zijn vertellen ze wat ze voor jouw gezien hebben. Laat ze een foto van de apen maken. Of als je een filmcamera hebt laat je ze dat filmen en het in de film het aan jou vertellen. Zo zijn ze tijdens het uitstapje toch ook even met jouw bezig en ben je er een beetje bij. Op die manier is er toch wat betrokkenheid en sta je er niet buiten.

Zelf hebben wij dit ook een paar keer uitgevoerd met een wandeling. De kinderen mochten zelf een stukje filmen. Ook filmde Gerrit ze en hun vertelde in de camera aan mij wat ze zagen. Het is erg leuk om dat thuis te zien. Het geeft toch het idee dat je er een beetje bij was. Nu doen we het niet altijd met film. Als ze een boswandeling gaan maken, vraag ik ook wel eens of ze wat mee willen nemen. Bijvoorbeeld: bladeren, kastanjes, dennenappels of eikels. Hiervan kun je later nog een keertje een bos knutsel met ze maken.
Jo-Ann 


groenboven 

Zomaar wat voorbeelden
Onderstaande voorbeelden kreeg ik van de dramatherapeute, tijdens mijn opname in het revalidatiecentrum. Ze liet me zien dat je ook vanuit je bed allerlei dingen met de kinderen kan doen.

  • Schat zoektocht. Luciferdoosje doe er iets in. Verzin een plek, laat het daar verstoppen. Maak een route met aanwijzingen. Stuur de kinderen op zoektocht en laat een ander het vastleggen met videocamera of fototoestel. Zo kan jij het terug zien en meebeleven.
  • Ik maak een puzzeltocht en zij maken foto’s als verslag.
  • Quiz organiseren, kwartetten zelf creëren.
  • Interview opnemen met je kinderen. Wel eerst vragen voorbereiden en daarna neem je het interview af.
  • Geef ze een stukje tuin waar ze verantwoordelijk voor zijn. (zaadjes planten, onkruid wieden enz)

Jo-AnnPijl omhoog 
 

Bioscoop
Vertel de kinderen dat je thuis naar de bioscoop gaat. Je huurt of koopt een film die leuk is voor het hele gezin. Je geeft de huiskamer een bioscoopachtige sfeer door de gordijnen dicht te doen. Je zorgt voor popcorn en wat drinken en halverwege las je een korte pauze in.
Jo-ann

 


 

  • Buitenshuis

    actiecoupons voor onder andere een dagje weg of een vakantieGirafpas   ActiecouponsOp deze website vind je ...