Stichting Intermobiel

Links over opvoeden met een lichamelijke handicap

  Handige opvoed links:

• Overkinderen.nl Overkinderen.nl is een website boordevol informatie van baby tot puber. Van opvoeden, tot recepten en van spelen tot onderwijs.
• Rijndam Informatie over kinderverzorging met een beperking van Rijndam revalidatiecentrum.
• MamaE.nl Website voor (wens)ouders met een beperking en/of chronische ziekte. Hierop is het verhaal van de chronisch zieke moeder Elana te lezen en hoe zij omgaat met de uitdagingen waar zij dagelijks voor staat met betrekking tot haar zoontje Liam, ook zijn er tips en is er te lezen over hoe je babymeubels aanpast, welke wettelijke regelingen er zijn en o.a ook een partner pagina.
• De ErgoShop Deze shop is een specialist op het gebied van ergonomische produkten en diensten. Ze hebben o.a. ook was-, bad- en aankleedtafels ontwikkeld vor mensen die veel met kinderen werkin in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Maar deze meubels zijn ook erg geschikt als je als ouder rolstoelafhankelijk bent (onderrijdbaar en in hoogte verstelbaar). Het is een aanpassing die in sommige gevallen ook vergoed word door de Wmo.
• Persephonevzw.org Persephonevzw.org is de vereniging van vrouwen met een handicap of invaliderende chronische ziekte, die samen voor een mooie toekomst willen gaan, ongeacht leeftijd of afkomst.
• Connect Kid Roam heeft een nieuw systeem ontworpen genaamd 'connect kid'. De baby ligt voor je in de easybob, die d.m.v. een stang gekoppeld is aan de rolstoel. Zo kun je zelf gewoon met 2 handen rollen.  Je hebt nog genoeg beenruimte over en het is ook makkelijk afkoppelbaar. Wil je meer over dit systeem weten, klik dan door naar de website van ROAM Special Cycles
• Babymeubellijn Bij kubinc ontwerpen en vervaardigen ze aangepaste meubelen. Ze hebben er heel wat babymeubels. Het is allemaal zo gemaakt dat je zelf goed bij je kindje kunt. Ledikant, box of bad, het kan allemaal en het wordt aangepast aan jouw wensen. 
• Het klein domein Het klein domein is specialist in het maken van meubilair voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en de zorgsector. De meubels zijn ontwikkeld vanuit de praktijk. Bedieningsgemak en ergonomie staan daarbij centraal. De meubels zijn goed te gebruiken voor en door mensen met allerlei klachten omtrent het tillen. Ze kunnen aangepast worden aan de persoonlijke wensen.
   
   

  connectkid