Stichting Intermobiel

Denny maakte op zijn scootmobiel een lange tocht voor Intermobiel

'Ik wil aan iedereen laten zien dat je nooit bij de pakken neer moet gaan zitten.'

denny bij de  finish

 

Dit is het verhaal van Denny Lazarom, een vrijgezel van veertig jaar oud met een passie voor de Formule 1. Denny heeft een zwaar auto-ongeluk gehad op zeven oktober 2004. Daarbij heeft hij hersenletsel opgelopen (nah). Denny is linkszijdig verlamd en hij is rolstoelafhankelijk. Met behulp van een eiffel, een loopkruk met vier poten, kan hij kleine stukjes lopen. Denny heeft de artsen versteld doen staan met zijn herstel na het ongeluk.

 

Een tocht per scootmobiel

Van 20 april tot en met 26 april van dit jaar is Denny met zijn scootmobiel van het F1 circuit in Spa Francorchamps in Belgiƫ naar Bergen op Zoom gereden. Een tocht van ruim tweehonderdvijftig kilometer. Hij deed dat, omdat het inmiddels tien jaar geleden is dat hij het ongeluk heeft gehad. Hij wilde aan iedereen laten zien dat je niet bij de pakken neer moet zitten. Denny heeft met zijn actie tweeduizend euro opgehaald voor de Stichting Intermobiel. Dat is echt een fantastische prestatie waar de stichting uiteraard heel blij mee is. Denny kwam op het idee om het opgehaalde geld aan Intermobiel te schenken, doordat Christijan Albers, Formule 1 coureur, ambassadeur is van de Stichting Intermobiel.
 

Voorbereiding

Om zich voor te bereiden op deze tocht heeft Denny veel concentratietraining gehad. Ook heeft hij elke dag veertig tot vijftig kilometer gereden op zijn scootmobiel. Deze werd beschikbaar gesteld door Pride mobility services. Daarnaast had Denny hulp en support van zijn maat Eric van Est en zijn vrouw Fraukje. Eric is meegeweest tijdens de rit . Hij reed mee in een bus met onderdelen en een reserve scootmobiel. Fraukje heeft de Facebook pagina Route Scoot gemaakt en ze heeft de taak van penningmeester op zich genomen. De bestickering van zijn scootmobiel is door Ad Nagtzaam verzorgd. Denny is er helemaal blij mee.

 

Denny met zijn begeleidersHulp
Tijdens de rit is Denny ook bijgestaan door zijn vriend Mirza Ocalan die op de elektrische fiets met hem mee reed. Mirza is volgens Denny ook een prima navigatie. De tocht verliep over het algemeen goed en was in een woord geweldig!

  

Denny heeft de smaak te pakken en wil dit soort tochten vaker gaan maken. Dus wie weet zie je hem nog een keer voorbij komen..................

 

 

Geschreven door Fleur Meeusen
Geredigeerd door Veroni Steentjes

Afkomstig uit het Mobiel Magazine december 2015