Stichting Intermobiel

Fleur Krom werkt als doktersassistentie

Fleur op haar werkplaats bij de huisarts'Ik ga niet bij de pakken neerzitten en ga door, ook al heb ik een breuk of pijn.'

Fleur is een vrolijke meid van 34 jaar. Ze komt uit Haarlem en werkt daar als doktersassistente. Vanaf haar geboorte heeft ze een bindweefselaandoening Osteogenesis Imperfecta (OL)  genaamd. Ze heeft een aangepaste auto waardoor ze zelfstandig is. Deze positieveling is super zelfstandig en heeft een druk sociaal leven. Ze past dus perfect in de portrettenreeks van Stichting Intermobiel thuis.

“Als ik mezelf moet omschrijven, zou ik zeggen dat ik een vrolijke spontane opgewekte meid ben die niet bij de pakken neer gaat zitten. Ik ga er graag op uit met mijn familie en vrienden. Ik heb een bindweefselaandoening Osteogenesis Imperfecta (OL) genaamd. Dit houdt in dat ik snel wat breek. Ook ben ik wat kleiner 1.20 meter en kan ik niet lopen. Van OI bestaan verschillende types. Er zijn ook mensen langer of nog kleiner en er zijn mensen die nog wel kunnen lopen en er zijn ook mensen met OL die nog breekbaarder dan mijzelf zijn.  Een ander kenmerken van OL zijn: doofheid, een duidelijke borstkas en kortere armen en benen hebben. Ik kan zelf autorijden. Ik heb een aangepast auto met een lift erin. Ik heb pedalen die op een verhoging staan, want ik heb nog wel kracht in mijn benen.

Opleiding doktersassistentie
Ik was eerst receptioniste en kwam met doktersassistente in aanraking, omdat we op dezelfde locatie zaten. Ik nam af en toe de telefoon op en maakte afspraken. Dat was zo leuk en daarom ging ik de opleiding naast mijn werk doen. Het is heel erg leuk om met mensen te werken. Het medische heeft me altijd wel getrokken. Tijdens de opleiding was het feit dat ik niet zo groot ben geen hele grote beperking voor mijn studie. Ik ging eerst alleen voor de theorie lessen en ben later ook met de praktijk mee gaan doen en dat ging voor het grootste gedeelte wel goed.

Mijn werk
Ik heb op mijn werk geen aanpassingen. Ik neem namelijk vooral de telefoon op en zit achter een gewoon bureau. Als ik injecties geef gaan mensen gewoon zitten om het voor mij makkelijk te maken.

de aangepaste auto van FleurHobby’s
Ik heb alleen gehockeyd en doe het nu sinds september vorig jaar weer. Ik doe het gewoon met een stick in mijn hand. Ik ga graag en veel weg met mijn familie en vrienden zoals: even naar de stad om te shoppen of om een terrasje te pakken of met vriendinnen knutselen vind ik ook erg leuk.

Ik heb niet echt een inspirator die mij motiveert. Ik ben iemand die in is voor een lolletje. Ik ga niet bij de pakken neerzitten en wil doorgaan, ook al heb ik een breuk of pijn.

Ik heb aan de Undateables van BNN meegedaan. Ik had een beetje hoop dat ik zo iemand zou vinden, maar helaas is dat het niet geworden. Ze hebben me heel erg teleurgesteld. Ik heb meegedaan om een maatje te vinden. Ik heb verder geen wensen.”
 

Geschreven door Veroni Steentjes m.m.v. Fleur Krom
Op de website mei 2017