Stichting Intermobiel

KIJKDUIN

Naam accomodatie:
Kijkduin

Soort gebouw
Overig

Adres
Deltaplein

Woonplaats
Den Haag

Province
Zuid-Holland

Land
Nederland

Website

Datum indiening:
17 juli 2008

De accomodatie is
Toegankelijk met ligrolstoel/brancard/bed

Is er een drempel voor de entree?
Nee

Is er een lift nodig?
Nee

Toegankelijkheid lift

Aanwezigheid invalideplaatsen
Ja

Een hulphond is
Wel toegestaan

Aanwezigheid invalidentoilet
Weet niet

Hulpvaardigheid personeel
Ja

Opmerkingen
Kijkduin is een kleine, over het algemeen goed toegankelijke badplaats. In het winkelcentrum zijn veel winkels goed toegankelijk. De Horeca is over het algemeen ook redelijk goed toegankelijk, zeker de terrassen. Sommige restaurants op de boulevard hebben een apart invalidentoilet(je). Op de boulevard is ook een 4 sterren hotel waar je zonder verplichte consumptie gebruik kunt maken van het ruime aangepaste toilet, gewoon even vriendelijk vragen aan de balie. Reserveren in de horeca is gewenst in het weekeind met mooi weer, het is dan ook vrij druk met parkeren.

De duinen zijn goed toegankelijk, zeker als je gebruik maakt van de fietspaden. Nadeel is wel dat er bij mooi weer vrij veel racefietsers zijn met bijbehorende snelheid.

Het strand zou in theorie toegankelijk zijn wanneer je de linker opgang bij de vuurtoren gebruikt. Helaas ligt er vaak een dikke laag zand over het pad heen door de wind, waardoor je toch niet het strand op kunt. Je kunt niet rijden tot aan zee, het pad loopt langs de duinrand en de strandtenten. Het pad naar het strand is vrij steil en van "kinderhoofdjes" en het is verstandig om een begeleider mee te nemen als je gebruik maakt van een handbewogen rolstoel.

Bij de fietsverhuur is een strandrolstoel te huur per dagdeel of per dag. Je hebt een begeleider nodig, omdat je de strandrolstoel niet zelf kunt voortbewegen. Van te voren reserveren is gewenst. (http://www.biesieklette.nl/tiralo.htm)