Stichting Intermobiel

CONCERTGEBOUW AMSTERDAM

Naam accomodatie:
Concertgebouw Amsterdam

Soort gebouw
Schouwburg

Adres
Concertgebouwplein 10

Woonplaats
Amsterdam

Province
Noord-Holland

Land
Nederland

Website

Datum indiening:
23 maart 2010

De accomodatie is
Toegankelijk met ligrolstoel/brancard/bed

Is er een drempel voor de entree?
Nee

Is er een lift nodig?
Nee

Toegankelijkheid lift

Aanwezigheid invalideplaatsen
Ja

Een hulphond is
Weet niet

Aanwezigheid invalidentoilet
Ja

Hulpvaardigheid personeel
Ja

Opmerkingen
Er zijn enkele redelijk grote rolstoelplaatsen achter in de zaal. Deze zitten echter naast een steunpilaar en deze kan soms wat in de weg zitten. Alle stoelen zitten op de zelfde hoogte en daardoor kan het zijn dat het podium minder goed zichtbaar is. Mijn ligrolstoel moest ik dus ook op een hogere stand zetten om over/langs de mensen heen te kijken. Van de toegift, waarbij iedereen ging staan, heb ik dus ook niets mee kunnen maken.
Samen met je partner/begeleider genieten van een optreden is wat lastig aangezien de steunpilaar er tussen zit. Zijn/haar handje dus maar in de pauze vast houden :)
Invalidetoilet is alleen binnen waardoor wij al v'o'or opening naar binnen mochten.

Onderstaand de info van de website van het concertgebouw:
Toegankelijkheid voor minder validen

Naast de hoofdentree bevinden zich 7 parkeerplaatsen voor invaliden. Voor meer informatie kunt kijken op bovenstaande link, Gehandicaptenvoorzieningen.pdf.

In de entreehal (onder de trap naar de Kleine Zaal) staan rolstoelen waarvan u gebruik kunt maken. Er zijn liften naar de Kleine Zaal en de balkons van de Grote Zaal.

Zowel in de Grote als de Kleine Zaal zijn plaatsen gereserveerd voor rolstoelgebruikers en begeleiders. Op de plattegrond ziet u precies welke plaatsen dat zijn.

Aangezien niet alle rolstoelplaatsen even geschikt zijn voor verschillende typen rolstoelen, raden wij u aan eerst telefonisch advies in te winnen bij de afdeling Verkoop: 020-6718345.

Houdt u er rekening mee dat rolstoelen of rollators niet in het gangpad kunnen blijven staan. De aanwezige suppoosten zullen u desgewenst assisteren.
Voorzieningen voor slechthorenden

In het Concertgebouw heeft u de keus uit 2 verschillende systemen. U kunt gebruik maken van de infrarood oortelefoon die het geluid via zenders aan de balkons opvangt. Daarnaast is er de zogenaamde kinbeugelontvanger, een zender die het geluid doorgeeft aan uw eigen gehoorapparaat. Beide voorzieningen zijn te verkrijgen bij de vestiaire van de Grote en de Kleine Zaal.