Stichting Intermobiel

Belangrijke tip van CBT tandarts Herma van Vliet voor chemo kuur en/of bij methadon gebruik

Vraagbaak tandarts

Belangrijke tip van Herma voor tandverzorging tijdens een chemo kuur hebben of bij methadon gebruik

elmex paars voor gebruik tijdens chemokuur en methadonAls mensen een chemokuur krijgen worden de tanden ook erg aangetast. Herma: “Na het overgeven van de chemo moet je juist geen tanden poetsen. Het is beter dat je dan je mond spoelt met mondwater van Elmex (glazuur protectie) van de paarse serie producten voor tanderosie. Een fles bevat 400 ml. Ze hebben in de paarse serie ook tandpasta voor tanderosie. 

Dit product is ook goed te gebruiken voor mensen die methadon gebruiken wat ook je tanden erg aantast. Ik heb dit op verschillende medische plaatsen aangegeven dat dit product gebruiken erg belangrijk is. Veel mensen hebben na een chemokuur tandproblemen, maar mijn advies wordt niet overgenomen. Vandaar dat ik blij ben dat Intermobiel mijn tip deelt, want er zijn veel mensen die helaas een chemokuur nodig hebben. Ook gebruikt een deel van de doelgroep methadon als pijnbestrijding.”

Het mondwater is niet overal te koop. Het is even zoeken. De Kruidvat heeft wel de paarse tandpasta in haar assortiment.

Online is het mondwater te koop bij https://www.farmaline.nl/, www.viata.nl  en www.notino.nl


Herma van Vliet
Bron: Mobiel Magazine juni 2019
Op website oktober 2019