Stichting Intermobiel

Sun-mi over de musical Dirty Dancing

Samen met een goede vriendin zou ik (Sun-mi) eigenlijk naar een concert gaan, maar de kaartjes waren veel te duur. Ik dacht: ‘Wat kunnen we nu samen doen?’ Ik wou altijd al naar een musical, dus ik sms’te: ‘Lijkt Dirty Dancing leuk om heen te gaan?’ Mijn vriendin was erg enthousiast. We hadden kaartjes voor de musical gereserveerd en gingen er laatst naar toe. Ik durfde niet zo goed meer met de taxi, omdat ik in september jongstleden een ongeluk in de taxi heb gehad. De musical vond plaats in het Beatrix Theater van Utrecht. We waren ruim op tijd in Utrecht en mijn vriendin en ik gingen in winkelcentrum Hoog Catharijne op zoek naar een eettent.

Ik reed in het winkelcentrum rond en groepjes hangjongeren en wat dakloze mensen keken mij met open mond aan, net of ze nog nooit iemand in een rolstoel hadden gezien. Ik dacht: ‘Kijken jullie maar,’ en mijn vriendin ging helemaal uit haar plaat. Ik zei lacherig: ‘Rustig maar, ik ben kennelijk erg interessant.’ Na wat rondjes gereden te hebben, had ik een leuk eettentje gevonden. We gingen zitten bij een tafeltje en we bestelden wat te eten. Naast ons zaten twee jonge meiden van mijn leeftijd. Een meisje met donkerbruin haar en een Somalisch type met een hoofddoek om. Ze zaten de hele tijd te observeren hoe ik at of dronk. Toen ik mijn hamburger wou eten, moest ik een servet om tegen het kliederen. De jonge meiden aan het tafeltje naast ons stonden op van hun tafeltje en ze liepen achter mijn rolstoel langs. De ene fluisterde tegen de andere: ‘Kijk haar nou.’ De andere schaterde en zei: ‘Ah, wat ben jij gemeen.’ Op dat moment kookte ik van woede maar ik dacht: ‘Hou je in.’

 Dirty Dancing musical nederland

Mijn vriendin en ik hadden ons eten op en na een tijdje gingen we naar het theater naast het winkelcentrum. Ik was nog nooit naar het Beatrix Theater geweest en ik wist helemaal niet wat ik kon verwachten. We werden ontvangen door een man in een kostuum die ons de weg naar de zaal wees. We kwamen langs een souvenirs kraampje en we kochten wat leuke souvenirs van Dirty Dancing. De voorstelling begon bijna en we moesten ons nog haasten om in de zaal te komen.

We zaten net in de zaal en de voorstelling begon. Het was begonnen en ik vond het een beetje van de hak op de tak gaan, maar later zat ik helemaal in het verhaal. Dat je zoveel kunt doen met zo’n klein decor. Een scherm ging naar beneden en het leek net of je in het water stond of op een golfbaan was. Het was echt een sexy musical. De romantiek en dans spetterden ervan af. Ademloos en geboeid heb ik naar de musical geluisterd. Het was onwijs gaaf en de musical was op tijd afgelopen. Na afloop van de musical kwamen we de spelers tegen en we zeiden dat het een erg goede voorstelling was. Het was een onwijs leuke avond en Dirty Dancing is echt een aanrader voor ieder van ons!
 

De cast van Dirty Dancing Muscial Nederland

Tot de volgende keer,
groetjes Sun-Mi Venema
geredigeerd door Silke van Deelen
Maart 2009


Voor meer informatie kijk op www.dirtydancingholland.nl Je vindt er veel informatie over de cast met mooie afbeeldingen zoals de afbeeldingen op deze pagina. Veel plezier bij de musical Dirty Dancing!

Dirty dancing musical Nederland Dirty dancing musical nederland Dirty dancing musical nederland