Stichting Intermobiel

VIP gast bij Intermobiel Racing

Een dagje als VIP-gasten bij Intermobiel Racing op Circuit Zolder.

Op zaterdag 12 september jl. waren we, familie Fiddelaers, te gast bij Intermobiel Racing op het circuit van Zolder te België. Dit is het verslag van ons geweldig dagje op het circuit. We waren overal welkom.

Intermobiel Racing
Intermobiel Racing (= I.R.) is een serieus raceteam, dat dit jaar actief is in de Belgische Renault Sport Clio Cup. Het team opereert onder de bezielende leiding van Emile Cobben en Edwin de Meijer. Het team bestaat verder uit een race-engineer, drie monteurs, een gofor, enkele fotografen, drie hostesses (in de VIP-ruimte), mezelf (als webmaster) en natuurlijk de  coureur Christophe Legrand (B). Daarnaast laat ook Marcel Timmer zich als coureur gelden.
de monteurs aan het werk

Fund Racing
Het concept van I.R. is Fund Racing, dat wil zeggen, dat ze rijden voor het goede doel (Stichting Intermobiel dus) en op die manier aandacht en financiën creëren voor onze stichting. Intermobiel Racing staat dan ook geheel los van de stichting zelf. Dus wel de lusten voor Stichting Intermobiel, maar geen enkele lasten. De steun van de sponsoren is ook een stukje steun voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen, want indirect ondersteunen ze dus onze stichting. Dit jaar is er een bedrag van € 750 geschonken aan Intermobiel! 

Circuit Zolder
Op zaterdag 12 september jl. vertrokken we (Mary, Jesper van 7 jaar, Niels van 5 en ik) om 10:30u naar Heusden-Zolder in België. De entreekaarten lagen klaar. Van daaruit was het nog enkele honderden meters naar het circuit toe. Emile had de organisatie verwittigd dat we kwamen en we mochten dan ook nabij het circuit zelf parkeren. Hierdoor hoefde ik niet veel te lopen. Eerst bewonderden we de vele schitterende beschilderde vrachtwagens met opleggers. Er werden namelijk vandaag ook twee races gereden in het FIA European Truck Racing Championship (hoogste Europese klasse voor vrachtwagens). Het raceweekend droeg dan ook de naam Truck GP Weekend. Vervolgens maakten we kennis met het team en feliciteerden we coureur , die de dag ervoor papa was geworden. De monteurs sleutelden ijverig aan de race-auto.
 
Johan, Jesper en Niels bewonderen  raceauto waar de monteurs aan sleutelen

VIP-box
Daarna reden we door naar de VIP-box van I.R. Deze lag in de pitsstraat tegenover start/finish en boven de pitboxen. Hier werden ons de Intermobiel keykoorden met de hieraan bevestigde VIP-passen omgehangen. Het was voor ons allen erg prettig dat I.R. een eigen VIP-box heeft. Onze kinderen konden alles goed zien en hoefden ook niet hun oren tegen het lawaai te beschermen. Ze zaten eerste rang. Ikzelf legde er het stretchbed neer en wanneer er buiten iets interessants te zien was, hoefde ik slechts op te staan en naar de ramen te lopen. Wij allen genoten volop van het geboden spektakel buiten. Ikzelf nam een extra pijnstiller, zo werd mijn dag niet verstoord door de pijn en kon ik beter ontspannen. We hadden prima zicht op het rechte stuk bij start/finish en de eerste bocht direct na de start. Maar we zagen ook de werkzaamheden en bedrijvigheid in de pitstraat. De hostesses Melissa en Lysanne voorzagen een ieder van eten en drinken.
In de VIP box (links kijkend naar tv-scherm, rechts Johan liggend op stretchbed

De kwalificaties
Toen wij op het circuit arriveerden was de eerste kwalificatie voor de Renault Sport Clio Cup reeds verreden en zagen we de vrachtwagens rijden tijdens hun vrije training. Om 13:00u reden ze de kwalificatie gevolgd door een andere raceklasse die ook de kwalificatie reden. Daarna volgde de tweede kwalificatie voor de Clio’s en dus gingen de twee auto’s van I.R. de baan op. Emile nodigde ons uit om naar de pitstraat te gaan, om zo alles van zeer nabij te beleven. Ik mocht zelfs aan de pitmuur staan. Ik stak dan ook mijn hoofd door zo’n gat, waar men normaal het bord doorsteekt met de rondetijden en positie van de coureur erop vermeld. De auto’s raasden op slechts 50 centimeter bij mij vandaan. Zeer indrukwekkend en echt sjiek om mee te maken: de wind en stof vloog om de oren en in de ogen. Mary zei dan ook, dat ze vandaag drie jongens had. Bij iedere voorbijrazende auto trilde ik vanwege de wind/slipstream. Door technische problemen vielen de behaalde startposities voor beide auto’s tegen. Dan moet het morgen maar gebeuren, tijdens de races. I.R. boekte uitstekende resultaten tijdens de twee races: de rijder werd zelfs derde en mocht het podium beklimmen!). 

De races
Daarna gingen we weer terug naar de VIP-box en namen we onze posities weer in. Jesper en Niels staand op de stoelen en hun hoofd uit het raam hangend om vooral maar niets te missen. Ze vonden het prachtig en waren zeer enthousiast, dan geniet je als ouders dubbel. Vaak moesten we Niels waarschuwen, omdat hij te ver uit het raam hing. Om 15:05u was de eerste race van de vrachtwagens, ze hebben een vliegende start. Wat een spektakelstuk is dat! Al driftend gingen ze de eerste bocht door, het was een prachtig schouwspel. Machtig om ze vanuit de VIP-box te zien. Om ze ook op de andere stukken van het circuit te volgen, keken we naar twee televisieschermen. De race werd gevolgd door de kwalificatie in een andere raceklasse, daarna werd de eerste racedag afgesloten met de tweede race van de vrachtwagens. Jesper en Niels kregen nog stickers en een foto van het I.R.-team mee naar huis. De keykoorden met VIP-pasjes mochten we houden. Na afloop namen we afscheid van het team en keerden tevreden huiswaarts; een prachtige herinnering rijker!
foto van de vrachtwagenrace

De napret
’s Avonds op de bank was Niels in zijn gedachten verzonken en zei hij ineens, dat hij een hele leuke dag had gehad. Wat wens je nog meer als ouder zijnde? ’s Maandags vertelden Jesper en Niels over de racedag in het kringgesprek in de klas. Trots lieten ze hun foto’s, sticker, Intermobielkeykoord en VIP-passen zien. We kijken allemaal dan ook terug op een zeer bijzondere, geslaagde dag. Team Intermobiel Racing, bedankt voor alles!

Resultaat Fund Racing
Intermobiel Racing heeft gezorgd voor veel publiciteit voor Stichting Intermobiel. Stichting Intermobiel werd op een waardige manier uitgedragen op de circuits, naar de sponsoren en naar de media toe. Hierdoor is Intermobiel een begrip in de racewereld geworden. Daarnaast heeft Intermobiel Racing maar liefst € 750 gedoneerd aan Stichting Intermobiel. Zonder de inzet van het team en de steun van haar sponsoren was dit niet mogelijk geweest. Namens het bestuur van Stichting Intermobiel, iedereen (teamleden, coureurs, sponsoren en vrijwilligers) bedankt voor hun inzet en financiële bijdrage, echt top!

meer informatie: www.intermobielracing.com
meer foto’s: www.intermobielracing.mijnalbums.nl 
 racend door de bocht

Geschreven door Johan Fiddelaers
Oktober 2009