Stichting Intermobiel

Boek: Dansen in de hemel (Michael Pilarczyk)

Dansen in de hemel geschreven door Michael PilarczykdansenindehemelMM

Uitgeverij Van Lindonk & de Bres Special Projects  
Uitgegeven in Mei 2014 en het boek heeft 256 pagina's.  prijs € 19,95


Korte samenvatting:
Dansen in de hemel is het aangrijpende verhaal over twee mensen die worstelen met liefde en dood in een decor van glamour, geldwolven en grootheidswaan. Een actuele roman over verlangen, geld, geluk en echte liefde. Een zoektocht naar onze eigen waarheid.

De hoofdpersoon Mishka Kamadev is een romanticus met een te groot verlangen naar passie, roem en rijkdom. Voor de buitenwereld leidt hij een glamourbestaan, maar zijn innerlijk raakt verscheurd. Het ene moment is hij The God of House Music in het nachtleven, het andere moment is hij verzorger van zijn ongeneeslijk zieke vrouw die cystic fibrosis oftewel de taaislijmheid ziekte heeft. Mishka zoekt vergetelheid in drank en pillen, stort zich in een affaire met de hartsvriendin van zijn vrouw, en op de beurs verliest hij zijn fortuin. En dan overvalt zijn oude jeugdliefde hem met een verbijsterende mededeling. Hoe legt hij alles uit aan zijn stervende vrouw?

Fragment: Iedereen is op zoek naar geluk, iedereen wil gelukkig zijn, maar niemand weet wat dat is, gelukkig zijn. Je kunt het niet vastpakken, het is ongrijpbaar, al kun je het soms even vasthouden. Het is onzichtbaar, toch herkennen we het als het er is, en missen we het als het ontbreekt. Het is iets en niets. Iets als een gelukkig leven bestaat niet, het hoogste geluk in ons bestaan is een aaneenschakeling van enkele geluksmomenten.


Cijfer:
8,5

Toelichting:
Ik kreeg dit boek te leen van een buurvrouw. Ze las nooit maar dit vond ze geweldig. Ze moest erbij huilen vertelde ze. Het was handig dat het een voorgelezen boek was, omdat ik maar een handfunctie had. Het is een verhaal dat makkelijk leest en dat je uit wilt lezen. Het is een emotioneel verhaal.  Je zit zo in het verhaal en leeft met iedereen mee. Ik heb twee boeken van Kim Moeland gelezen die zelf cystic fibrosis heeft. Die boeken hadden emotioneel veel meer impact op mij dan dit boek. Als je een boek zoekt dat je grijpt en dat je uit wilt lezen, moet je dit kopen of lenen!

Geschreven door Veroni Steentjes
Geplaats in Mobiel Magazine 2014 - 2