Stichting Intermobiel

Boek: De Ijzerkoning (Julie Kagawa)

De IJzerkoning van Julie Kagawa (deel 1)ijzerkoning

boekprijs € 9,95 en e-book € 8,99 Boekprijs deel 1 t/m vier samen € 29,95 en e-books vier delen voor
€ 24,99 293 pagina’s, uitgeverij Harlequin Holland, uitgiftedatum juni 2012 
Doelgroep: tieners en volwassen.

‘Mijn naam is Meghan Chase. Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem. Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen... Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh? En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins - die helaas niks van mij wil weten... Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?’

Er zijn inmiddels vier delen van deze schrijfster verschenen die in het Nederlands vertaald zijn. Ze zijn te koop als boek en ook als e-book.  Je kunt de e-books los kopen per deel en ze zijn ook alle vier tegelijk te koop. 

Opmerking:
Als je gewoon lekker weg wilt lezen en wilt verdwijnen in een fantasieverhaal ben je hier aan het goede adres. Ik heb de vier Nederlandse delen echt verslonden. Ik hoop dat er deel 5 spoedig  in het Nederlands vertaald wordt. De verhalen zijn in de trant van Harry Potter en Lord of the rings, maar toch net weer anders.  Ik heb ze met erg veel plezier gelezen en kijk dus echt uit naar het vijfde deel. 

Geschreven door Veroni Steentjes

Geplaatst in Mobiel Magazine 2014 deel 1