Stichting Intermobiel

Voorstelling en ontmoeting met Javier Guzman

Javier Guzman is acteur (tv-series Bluf en Flikken Maastricht), stand-up comedian en cabaretier. Sinds enkele jaren is Javier Guzman ambassadeur van onze stichting en daar zijn we best trots op. Hij was er bij op onze vrijwilligersdag in 2013 en is te zien op onze nieuwe flyers en posters.

 

Cabaretier: Javier Guzman Datum: 27 maart 2015
Titel: Absurd Verlicht Theater: De Hofnar Cultuurcentrum in Valkenswaard

 

VoorbereidingIMG_1617 kopie

Ergens in de vroege herfst van 2014 vroeg vriendin Lizette aan mijn vrouw en mij of we zin hadden om mee te gaan naar een voorstelling van Javier Guzman. Dat hadden we wel. Lizette regelde alles voor mij, zodat ik er liggend bij aanwezig kon zijn. Ze kreeg daarbij de medewerking van de medewerkers van De Hofnar en van Javier’s management. Er werd plaats vrijgemaakt voor mijn bed met goed zicht op het podium, vrije entree en …een ontmoeting met Javier zelf! 

 

Wekenlang heb ik ernaar uitgekeken en eindelijk was het dan zover. Bij binnenkomst was Javier het geluid aan het testen. We installeerden mijn bed op een verhoogd ‘podium’en onze drankjes werden geserveerd. Jawel, een VIP-behandeling! 

 

De show
Om 20:15 uur begon Javier met zijn show. Als enige attribuut had hij een lange witte bank op het podium staan. Javier had geen warming-up nodig en begon direct met ‘Absurd Verlicht’. Zijn show was gevuld met vele goede grappen en anekdotes. Javier bracht zijn verhaal leuk, met een goede timing en ook liet hij zien dat hij goed kan acteren. Hij vertelde leuk over zijn vriendinnen uit het verleden, over slimme dieren, over God, man versus vrouw en Afrika. Erg grappig vond ik zijn verhaal over de politie, geweldig! Javier was scherp. Hij wist de aandacht van het publiek vast te houden en liet je door zijn grappen niet meer los. Soms was het zo grappig dat iedere zin een lachsalvo van het publiek opleverde. Ook sprong hij af en toe in op een recente gebeurtenis in de wereld. Grappig was ook dat hij mij als ‘die man op zijn bed’er twee keer bij betrok. Ik hoop nog vele shows van Javier te bezoeken. 

 

Ontmoeting
Kort na deze super komische show kwam Javier naar ons (we waren met zijn zevenen) toe. Eerst spraken we over zijn show die hij zojuist had gegeven en hadden we het over zijn carrière als acteur. Daarna werd Intermobiel het gespreksonderwerp. Daarbij ging het gesprek over het verleden, heden en de toekomst van de stichting, maar ook over gehandicapten in het algemeen. En bespraken we wat Javier als ambassadeur voor onze stichting kanbetekenen. Hij was oprecht zeer geïnteresseerd in Intermobiel. Na ruim een half uur namen we afscheid van elkaar.

IMG_1612

 

Dankwoord

Lizette, Javier, De Hofnar (Christel, Marlies, Pieter, Hein) en Javier’s management; bedankt voor jullie medewerking. Zonder jullie hulp was het theaterbezoek onmogelijk.

 

Toegankelijkheid

De Hofnar is goed toegankelijk voor mindervaliden: rolstoelplaatsen, lift, speciale toiletten, gehandicapten parkeerplaatsen dichtbij en je kunt er een luisterhulp lenen. 

 

Geschreven door Johan Fiddelaers

Geredigeerd door Evy

Mobiel Magazine 2015 (juni/juli)
April 2015