Stichting Intermobiel

Tijdens rustbed met virus besmet

So what!
Stichting Intermobiel zet zich met een positieve insteek in voor en door jongeren met een lichamelijke handicap en/of chronische ziekte. De mensen achter deze stichting werken mee aan de AanZet. Dit keer schrijft Veroni Steentjes, voorzitter van Stichting Intermobiel. Ze heeft Posttraumatische dystrofie waardoor ze sinds haar achttiende bedlegerig is. Ze heeft veel aanraak- en stootpijn. Ze wordt met bed vervoerd in haar aangepaste bus. De grafische bijdrage is van Intermobiel vrijwilligster Jeanne Melchels.

Tijdens rustbed met virus  besmetTijdens rustbed besmet met virus.
Na een uitje, voor het eerst in twee jaar, was ik enkele weken geheel gevloerd. Helaas bevestigde dit uitje dat het voor mij fysiek niet meer mogelijk is om met mijn bed in de bus weg te gaan. De eerste twee weken na het uitje lag ik in het donker door teveel prikkels. Ik kon alleen horizontaal op bed liggen. Mijn arm- en handfunctie lieten het ook afweten. Het is net een knipperlicht bij mij: ‘Doen ze het wel of niet?’ Lezen zat er dus niet in. Tja, en wat moet je dan al die tijd doen? Zonder afleiding ervaar ik de pijn en de beperkingen meer. Door mijn opgedane meditatie ervaring herkende ik mijn weerstand, onrust, boosheid en verdriet. Daardoor kon ik er iets van rust in brengen. Maar zonder weerstand reageren op de pijn en de ongemakken zit er bij mij nog lang niet in. Ik ben dus nog lang geen Boeddha.

Tijdens deze rustweken werd ik besmet met een virus. Daar zat ik helemaal niet op te wachten. Ik had al genoeg aan mijn lichaam, het lastige lichaam waar ik een haatliefdeverhouding mee heb. Enkele mensen in mijn omgeving hadden ook dit virus te pakken, waardoor ze me dus besmet hebben. Het duurde even, voordat ik doorhad dat ik besmet was. En tja, wat heb je dan? En hoe kom je van zo’n virus af? Nou, de dokter gaf aan dat het een heel hardnekkig virus is genaamd: ‘Apple-itus’. Wat was zijn advies? ‘In ieder geval driemaal daags minimaal vijftien minuten op de iPad of iPod spelen, dan komt alles weer goed.’, zei hij. De iPod en mini iPad hebben mijn rustbedperiode vergemakkelijkt en versnelt. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik anno 2014 beter beperkt ben dan aan het begin van mijn ziekbed, inmiddels alweer ruim twintig jaar geleden.

Bezoek www.intermobiel.com voor meer informatie over leven met een lichamelijke handicap of chronische ziekte.

Een gouwe ouwe bijdrage vanui de Aanzet van de Ango die anno 2019 nog steeds telt en te leuk is om nog eens onder de aandacht te brengen. Alle domatica en elektronica zorgt voor mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte voor meer zelfstandigheid en participatie. Ik zou zonder mijn omgevingsbesturing niet zelfstandig kunnen wonen.