Stichting Intermobiel

Vakantie in huis

Veroni in de tuin in de zonVakantie in het buitenland
zorgt voor meer aanzien en welstand.’

 

De isolatieregels zijn recent versoepeld waardoor het reizen naar Europese landen weer mogelijk is, op Zweden en de UK na. Direct is het onderwerp op vakantie gaan een hot topic. Uit bijna iedere mond komt het woord vakantie. Vaak met opmerkingen als ‘Ik ben er echt aan toe’ of ‘Ik heb het echt verdiend na het harde werken.’ Wat gaat voor, vraag ik me dan af. Gaat het niet om je veiligheid  en die van je naasten en even goed nadenken voordat je iets gaat boeken? Wat als je wel ziek wordt in het buitenland en daar in het ziekenhuis belandt, wat dan? Kun je niet een jaar overslaan en vanuit thuis uitjes ondernemen of in Nederland op vakantie gaan? Zo steun je ook de Nederlandse economie en de lokale ondernemers die het al zo zwaar hebben vanwege het coronavirus. 

 

Als mensen praten over op vakantie gaan dan telt zeker mee waar ze heen gaan, want Europa telt veel zwaarder dan Nederland. Ook landen als België of Duitsland tellen nog niet echt mee. Het gaat pas echt om landen als: Italië, Turkije, Griekenland, Spanje of naar eilanden als Mallorca en Ibiza. Dan scoor je pas echt en stijg je met stip op de welvaartsladder. Dan doe je er toe! Je kids moeten wel op school kunnen zeggen dat ze tijdens hun vakantie ver weg zijn geweest, want anders doen ze niet mee. 

 

DADABD39-E19E-4EC5-99E0-0EB06A29CB45Nou, en wat zeg ik dan, die al meer dan vijftien jaar niet op vakantie is geweest  en niet verder dan de tuin kom. Ik vind dat ik die vakantie ook verdien en mijn 24 uur zorgpartner ook, maar ik kan dat wel vinden en willen echter de uitvoering in de praktijk is een ander verhaal. Het komt ook kwetsend, wellicht onbedoeld, over als je dat soort dingen tegen mij zegt op het moment dat je bij mij aan het bed staat. Ik ben al meer dan zevenduizend dagen thuis, liggend op hetzelfde bed en in hetzelfde huis. Inlevingsvermogen is een woord dat bij weinig mensen in het woordenboek staat. 

 

Ik heb dit jaar mijn tuin een make over gegeven. Dus dit jaar zal het opnieuw een fantastische vakantie worden met als hoogtepunt mijn tuin in genietend van de mooie bloemen, vogels en de grote Boeddha, wat ook geen straf is. Ik gun iedereen echt zijn of haar vakantie maar weet dat het niet vanzelfsprekend is voor iedereen. 

 


Mijn prioriteiten en realiteiten komen niet overeen met die van de gemiddelde Nederlander. Ik heb score 0 op de welvaartsladder zonder vakantie, maar gelukkig heb ik voldoende aan mijn tuin met hond- en manlief.

 

geschreven door Veroni Steentjes

geredigeerd door Johan Fiddelaers

juli 2020

 

Hulphond Bodhi in de tuin