Stichting Intermobiel

Hobby


Deze keer behandelen we het thema hobby. We hebben voor het thema hobby’s gekozen, omdat dit zo lekker ontspannend is. Je vindt ook veel ervaringen en verhalen over hobby's in de rubriek vrije tijd


Als je een hobby vindt die bij je past, kan je er helemaal in opgaan! Even je zorgen vergeten en gewoon wat leuks doen. Je hoeft het niet goed te kunnen, als je er maar plezier in hebt. Dat is het belangrijkste!

Soms heb je iemand nodig die de spullen voor je pakt en je even helpt met bepaalde handelingen. Voor andere hobby’s heb je niemand nodig en kan je het lekker alleen doen. Als je in een dipje zit, is het vaak ook lekker om met je hobby bezig te zijn.Vaak is het doorbreken van de negatieve spiraal door middel van een leuke hobby een goed hulpmiddel.

Het is moeilijk om dit thema speciaal toe te spitsen op mensen met een handicap, omdat iedereen een andere beperking heeft. Haal er dus uit wat het meeste bij je persoonlijke situatie past! Het thema is zeker ook interessant voor mensen zonder handicap.

We hopen je een beetje te kunnen inspireren met de artikels die je in dit thema kunt vinden. In het informatieartikel vertellen Marianne, Veroni en Renate over hun verschillende leuke hobby’s met leuke links en tips uit de praktijk. In het artikel duiken vertelt Marieka over haar hobby duiken. Ook Alma vertelt over haar hobby rolstoeldansen. Dit geeft haar weer vrijheid. Karien schrijft in persoonlijk haar verhaal over hoe ze haar weg heeft gevonden in het hobby’en en het hebben van een handicap.

Het is maar een greep uit de hobby’s die mogelijk zijn. Er zijn er te veel om op te noemen. Daarom zouden we het leuk vinden om te horen wat jij voor hobby’s hebt. Misschien breng je andere mensen weer op een idee! Ook zijn foto’s welkom van je creativiteiten! Mailen dus o.v.v. themakamer!

In ieder geval veel plezier, namens Intermobiel!
Groetjes Marianne Verschoof en Veroni Steentjes en met dank aan Alma, Karen, Marieka en Renate

  • Informatie artikel

      Inhoud:Creatief: Mozaïeken Tekenen:mandala’s tekenen,pastelkrijt,bouwplatenKaarten:3D kaarten,kant en kla...