Stichting Intermobiel

Concert George Michael

In mijn begin tienerjaren was ik helemaal weg van Wham!. Toen ze uit elkaar gingen heb ik George Michael een aantal jaren gevolgd en altijd genoten van de muziek. Ik riep altijd als er ooit nog eens een concert van hem komt dan ga ik. Heel lang was het een droom die niet uit leek te komen want optreden deed hij niet meer. Tot ik in mei te horen kreeg dat hij na 18 jaar weer op het podium klom. Een kans om niet voorbij te laten gaan. Eerst werd bekend dat hij alleen in België zou optreden, in Antwerpen. Nu is dat voor mij net zo ver weg als naar Amsterdam of Rotterdam dus we gingen voor die kaartjes. Je kon ze alleen maar via internet bestellen.

Ruim op tijd heb ik me aangemeld om de kaartjes te kunnen bestellen. Op de dag zelf vroeg mijn bed uit en klaar zitten. Een vriendin van me zat ook klaar en we zaten door te telefoon te giechelen als 2 kleine kleuters. Om 9 uur ging de verkoop open maar de server was meteen overbezet. Stress stress dus want daar ging onze kans. Tot mijn vriendin begint te gillen, het lukt, het lukt! Maar ik had het geluk niet. Ze kon 4 kaarten bestellen en daarna lukte het haar ook nog om op mijn naam 3 kaarten te kopen. Iedereen was gelukkig en toen begon het bekende wachten weer.

Tot dinsdag 14 november, het was eindelijk zo ver, we gaan naar George!! Om 18.00 uur hadden we afgesproken en zijn meteen vertrokken. Natuurlijk kwamen we meteen in de file maar dat was gelukkig maar een klein stukje. Na een klein uurtje rijden waren we er. We konden nog parkeren op de parkeerplaats erg dichtbij. Lekker niet zo ver lopen en dat vooral voor de terugweg. Er was maar 1 ingang en behoorlijk druk en vol met patat, wafel en bier kramen. We hadden veld plaatsen dus we zijn eerst maar eens gaan kijken. Het sportpaleis is niet zo heel groot en ondanks dat we niet al te vroeg waren stonden we redelijk vooraan, een meter of 30 van het podium. En toen kon het wachten weer beginnen…..

Het concert zou om 20.30 beginnen maar het werd 20 minuten later, zonder voorprogramma. En dan opeens hoor je hem!! Wat een kippenvel moment zeg! Maar zien deden we hem nog niet. En de muziek en zang was zo goed dat we een beetje teleurgesteld werden. We dachten namelijk dat we een cd hoorde omdat het zo belachelijk goed klonk. En dan opeens staat hij voor je snufferd!! En het was geen cd het was echt, heel echt. Hij wisselde tussen dans en rustig, maar ook tussen solo en zijn Wham! Tijd. Na een klein uur was het pauze. Waarom weten we nog steeds niet maar we hebben 20 minuten moeten wachten. Daarna kwam hij weer helemaal top terug en hebben we weer lekker staan te genieten. Het werd ook steeds warmer in de zaal waardoor sommige van ons zich minder lekker begonnen te voelen en om ons heen al wat mensen weggingen. Maar ik beet op mijn tanden en ging er voor! De kans dat ik George nog ooit zou zien is heel minimaal.

Het concert was vlugger afgelopen dan geplant maar ja dat weet je eigenlijk met die artiesten. Ze kunnen gaan en komen wanneer ze maar willen. Het was een avond vol van swingen en genieten. De hele avond heb ik gestaan van dit is niet echt, dit kan niet waar zijn.

Ondanks dat we op het veld stonden waren we behoorlijk vlug buiten en konden we naar de auto. Daar werd nog eens gratis drinken aangeboden. De parkeerplaats stond afgeladen vol maar toch waren we snel weg en snel op de snelweg. Dat was echt goed geregeld, daar kan Nederland nog wat van leren.

Natuurlijk heb ik er weer veel voor in moeten leveren maar het was het zeker waard! En als hij ooit nog een keer komt dan ga ik!!

Geschreven door Daan Veulings

George Michael