Stichting Intermobiel

Post crossing

 • Ik kreeg een tip van een vriendin van mij dat er zoiets was als postcrossing. Het leek haar wel wat voor mij, omdat ik zo van kaartjes schrijven, ontvangen en versturen hou.... en dat klopt. Het is echt iets voor mij. :-)
   
 • Postcrossing werkt als volgt. Je meldt je aan op de website en vult daar je adres in. Deze verschijnt niet op de site, maar alleen degene die jouw een kaartje moet sturen ziet hem. Vervolgens geef je aan dat je een kaart wil versturen en dan krijg je een adres toegestuurd van iemand. Dat zijn adressen van de hele wereld, dus het is altijd een verrassing waar je heen moet sturen. Je kunt 5 kaarten tegelijk onderweg hebben en er pas weer 1 versturen als er 1 is aangekomen. Dat gebeurt als iemand hem registreert aan de hand van het nummer dat je erbij kreeg. Op dat moment zit je zelf ook in de poule om te ontvangen. En dat werkt!!! :-) Ik heb inmiddels meer dan honderd kaarten verstuurd en ontvangen van overal vandaan. Echt heel leuk. In je profiel wordt alles bijgehouden. Je hebt een overzicht van je verzonden en ontvangen kaarten, hoe lang ze erover gedaan hebben, de hoeveelheid kilometers, noem maar op. Ook heb je een leuk kaartje met lijntjes over de wereld waar de kaarten allemaal heen zijn gegaan en vandaan zijn gekomen. Op de website zelf wijst het zich allemaal vanzelf.
   
 • Ik vind het heel erg leuk om kaartjes te krijgen en te versturen. Ik zoek echt zorgvuldig een kaart uit die bij het profiel van iemand past, ik vind het altijd weer een sport om iemand iets te sturen dat diegene graag wil (dit kun je zelf allemaal in je profiel zetten) Het is ook erg gaaf om kaarten te krijgen uit bijvoorbeeld, Venezuela, China, Japan of Amerika.... Ook uit Europa krijg ik veel kaarten. Echt supertof!!
   
 • Het is leuk om via kaarten toch een heleboel van de wereld te zien en te lezen. Mensen schrijven vaak erg leuke dingen op de achterkant. Omdat het voor ons niet zo normaal is zomaar verre reizen te maken is dit echt een leuke kaartenwereldreis :-) en het is ook fantastisch dat mensen hun best doen je iets leuks te sturen. Ik houd bijvoorbeeld van elfjes en krijg echt de leukste kaarten met elfjes erop. Het is leuk om te zien dat de mensen in de wereld het nog leuk vinden om anderen een plezier te doen!!!
   
 • Dit is de link voor als mensen meer willen weten en eventueel ook aan postcrossing willen doen. http://www.postcrossing.com/

Groetjes Paola