Stichting Intermobiel

Piratenfestijn

Vrijdag 22 december ben ik samen met mijn vriendin naar het piratenfestijn in het Gelredome geweest. Ik had een rolstoelplek en er mocht 1 begeleider met me mee. Al vind ik het woord begeleider vreselijk maf, want je gaat gezellig uit. Of je nou wel of geen begeleider nodig hebt, je gaat net als al die anderen mensen uit en wat is er dan leuker om met zijn tweeën te gaan. Maar goed je moet het beestje een naam geven natuurlijk. We hebben de kaartjes ook lekker omgedraaid en zo afgegeven haha.
De plekken voor het concert kon je o.a. reserveren via de website van het gigapiratenfestijn, voor rolstoelplekken moest je reserveren via de email. Nou en dat ging super, ik had een paar uur later al antwoord. Ook toen ik in de week voor het concert nog een vraag stelde over hoe laat het was afgelopen i.v.m. de taxi, kreeg ik netjes antwoord.

Maar nu over de avond zelf.
We hadden de taxi al om 15:45 besteld, de taxi was op tijd en we hoefden ook niemand op te halen, zodat we om half 5 al bij het gelredome waren. Even een broodje gegeten bij de mac donalds en daarna gingen we opzoek naar ingang L. We moesten even wachten, maar om 5 uur ging het hek open en konden we naar binnen. We stonden zo goed als vooraan in de rij en konden dan ook een goed plekje uitzoeken, zodat we alles goed konden zien. Toen we de zaal ingingen werd er al muziek gedraaid, het was echt een gezellige boel daarbinnen.

Toen het om 18:00 begon zat de sfeer er dan ook al goed in. De helft van de zangers kende ik niet van naam en sommige liedjes had ik nog nooit gehoord. Maar het was leuk om alle zangers te horen en mee te zingen en te deinen. De bekende piraten zongen meerdere nummers en de minder bekende meestal 1 nummer. Rond 19:15 kwam Jan Smit op en ik vond het echt super dat hij 6 nummers liet horen, Nick en Simon zongen er 3 wat er van mij ook wel meer hadden mogen zijn. Jannes was de laatste zanger, hij zong ook meerdere liedjes. Maar na het 1e liedje gingen we toch onze jas maar aantrekken en langzaam richting uitgang omdat het tijd was voor de taxi.

Om 23:20 moesten we buiten staan omdat de taxi kon komen. En al liep de heenreis zonder problemen. Terug duurde het iets langer dan de bedoeling was. De taxichauffeur stond al op ons te wachten en we konden gelijk de bus in. Toen was het wachten op iemand die naar Ede moest. Maar die kwam maar niet, dus de chauffeur maar eens bellen. Wat blijkt staat die vrouw bij de hoofdingang. Dus wij naar de hoofdingang en die vrouw in de taxi. Maar die vrouw had ook een brede en lange elro, dus dat ging niet goed naast elkaar. Al vraag ik het me nog steeds af, als die nog een zitting had ingeklapt misschien best wel ;) Maar in ieder geval kon de vrouw nu niet vast en dat pikte ze niet. Heel logisch ook, ze had al ervaring om in de taxi uit de rolstoel te vallen. De chauffeur bellen en er kwam een andere taxi, mevrouw er weer uit. 50 minuten later konden we eindelijk naar huis. Ik kon er niets aan doen, maar ik vond het wel humor hoor. Die taxichauffeur die het allemaal ff niet meer zag zitten, die vrouw, gewoon hoe alles ging was wel maf om 12 uur s’nachts.
Om 0:35 waren we thuis en toen ik uit de taxi was presteerde ik het nog om over de voet van Mireille te karren. Als ik moe ben, kan ik niet rijden geloof ik. Gerrit zou zeggen dat is niet eens geloof ik, maar dat is gewoon zo Dus ben maar gauw mijn bedje ingedoken toen ik binnen was. Want het was wel erg laat. Maar het was een ontzettende leuke middag/avond en ik heb er echt van genoten. Ik heb veel gelachen en heel veel lol gehad, wat mij betreft in zo’n uitstapje zeker nog voor herhaling vatbaar.

Jo-Ann Snel