Stichting Intermobiel

Tayra en Dari van Daan

Mijn leven lang heb ik al een kat om me heen, en ik kan mijn leven zonder ook niet voorstellen. Maar toen ik 10 jaar geleden het huis uit ging had ik besloten om geen kat aan te schaffen. Ik werkte full-time en was vaak van huis. Tot ik op vakantie was in Turkije en overal katten zag, ik was verkocht. Mijn ouders zijn naar het asiel gegaan en hadden een optie op een kitten voor me. Toen ik 2 dagen later ging kijken was ik verkocht, het was de kleinste en lelijkste maar die wilde ik. Ze kreeg de naam Ugly, maar dat werd afgekort naar Lee. Lee heeft helaas maar 7 maanden mogen worden. Doordat ze te jong bij dr moeder weg was, was ze ernstig ziek maar dat wisten we niet. Tayra net 4 weekjes klaar voor aanval op haar broertje

Twee dagen voor haar plotseling overlijden vroeg iemand of ik nog iemand wist voor een kitten. Dus ik grapte ja hoor, als die er van mij niet meer is. Wist ik veel. Ik heb dezelfde dag nog gebeld en ze dachten dat ik een grapje maakte. Niet dus. In dezelfde week ben ik gaan kijken en was meteen verkocht. Na 6 weken mocht ik haar ophalen en ik was helemaal gelukkig. Wat een lief klein kroel ding.

We zijn nu bijna 9 jaar verder. Tayra is nog steeds een geweldige knuffel. Ze is samen met mij al 3x verhuisd en ze vind alles goed zolang ze maar bij het vrouwtje is. Het is een schat van een kat maar wel met streken. Ze is wel aan de flinke kant, maar dat komt mede omdat ze hier niet echt kan rennen, daar wonen we te klein voor. Soms mag ze naar buiten maar dat trekt haar niet. Ze doet haar eigen ding maar houd me wel in de gaten.
Taura slapend in een doos als 8 jarige

Altijd heb ik het gevoel gehad dat Tayra een moedertypje was. En ik heb er lang over zitten denken of ik een 2e kat zou aanschaffen. Ik woon helemaal niet groot en daarbij was ik toch wel bang dat het niet zou gaan. Ik had het een beetje van me afgezet tot ik op een zaterdagochtend buiten stond en gepiep hoorde. Ik kon aan het geluid horen dat het een klein katje was en wilde op onderzoek uit. Dat is niet makkelijk alle tuinen  zijn afgesloten en ik woon 2 hoog. Toch heb ik overal aangebeld en ben met 2 buurmannen op onderzoek gegaan. Uiteindelijk via een lange gammele ladder is de buurman in de tuin geklommen en kwam na lang zoeken met een klein hummeltje aanzetten. En verkocht was ik weer. 5 minuten later kwam hij met nog 3 hummeltjes boven. Alles in een tas en naar de dierenarts. Ze bleken net 4 weken te zijn en gedumpt in de tuin van een huisarts onder het mom die vind ze vanzelf wel. Maarja ik was al verkocht op de eerste kleine draak en had afgesproken als het een meisje is wil ik dr. Zo is 2 dagen later Dari bij ons komen wonen. Dit tot grote schrik van Tayra, want die zag het helemaal niet zitten. Ik had best schrik dat het niet goed zou gaan. Dari net 5 weken oud

De relatie tussen Tayra en Dari is simpel, ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. Samen slapen of wassen is ten strengste verboden. Maar zet ze niet uit elkaar met eten want dan heb je een probleem. Zet de een ook niet in een kamer met de deur dicht want ze breken het hele huis af. Soms betrap ik ze op een stiekume knuffel en lik en dan kijken ze verbaasd van wat doe je nu. Ze houden elkaar wel in de gaten. Het is gewoon een heerlijk stel samen. Ik kan me niet voorstellen hoe het zou zijn zonder ze. Gelukkig kan ik er nog (hopelijk) lang van genieten.

Geschreven door Daan Veulings

samen vogeltjes spotten

Samen spelen op de bank Een zeldzaamheid, samen slapen