Stichting Intermobiel

Concert van Rush

Het ging ongeveer zo. Eind maart (2007) vernam ik dat het Canadese rocktrio Rush ging optreden in de Ahoy te Rotterdam. En wel 2 avonden op rij, te weten 16 en 17 oktober jl. Dus als Rush-fan wilde ik daar wel graag bij zijn. Mijn vrouw, Mary, had er ook wel zin in. Maar als bedligger (door ernstige rugklachten) zat ik met het probleem: “Hoe kan ik daar bij aanwezig zijn?”. Daar komen is niet het probleem, want sinds december 2006 heb ik een bed in onze auto, zie de rubriek aanpassingen.  De band rush die in oktober 2007 in Ahow optrad
 
De mogelijke oplossing van het probleem bracht ook de nodige twijfels met zich mee om überhaupt nog te gaan. Ik ben toch maar gaan rondbellen. Na vele telefonische omzwervingen kwam ik uit bij de organisator van het concert zelf: Mojo. Al snel werd ik doorverwezen naar Otger, degene die het concert namens Mojo organiseert. Hij zei al direct: “Dat gaan wij mogelijk maken.” En hij voegde daaraan toe: “Zorg jij nu maar eerst dat je 2 kaartjes hebt voor het rolstoelpodium.” En dat deed ik dan ook, zodat ik niet meer kon terugkrabbelen. Verder spraken we af om enkele weken voor het concert contact met elkaar op te nemen. We besloten om een hotelovernachting in Rotterdam te reserveren, de heen- en terugreis op een dag is wel erg zwaar.
 
 
 
Naarmate de maanden voorbij flitsen, komt het concert steeds dichterbij. Enkele weken voor het concert nam ik contact op met Otger van Mojo. We spraken het een en ander af. Vervolgens heb ik de relevante gegevens over mijn bed, onze auto, e.d. duidelijk in een mailtje naar hem verzonden. Ter verduidelijking heb ik een foto van mijn bed meegestuurd.
Eindelijk is het dan woensdag 17 oktober! Even na het middaguur vertrekken we om eventuele files te voorkomen. Na een poosje in het hotel te hebben gerust, zijn we naar de Ahoy gegaan. Mojo had werkelijk overal aan gedacht: VIP-parkeerplaats (bij de bussen en vele vrachtwagens van de band) nabij een zij-ingang. Toen het tijd was kwam Guus van Mojo ons halen en meehelpen om het ‘bed’ mee naar binnen te nemen. Op het rolstoelpodium was een verhoging gemaakt om daarop mijn bed te zetten. Hierdoor kon ik over de hoofden van de mensen het gehele podium zien. Mary ging in een stoel naast me zitten.
 Johan ligt op een verhoogd plateau met zijn bed, zodat hij het goed kan zien

Voordat het concert begint, zal ik de band in het kort aan u voor te stellen. De Canadese rockband bestaat uit de heren Geddy Lee(zang, bas en synthesizer), Alex Lifeson (gitaar) en Neil Peart (drums) en heeft vanaf 1974 het duizelingwekkende aantal van 19 studioalbums uitgebracht.  Alle drie de heren zijn topmuzikanten met vele individuele prijzen en onderscheidingen. In totaal hebben ze wereldwijd meer dan 40 miljoen albums verkocht.
 
Om 20:00u begon Rush aan hun marathonconcert van ruim 3 uur. Rush werd zeer enthousiast door het publiek ontvangen. Ik kreeg echt kippenvel toen de band de eerste noten de zaal in dirigeerden. Voor mij als groot Rush-liefhebber was het dan ook echt genieten geblazen; van het eerste tot het laatste lied. Rush trakteerde ons niet alleen met muziek, maar er was ook een heel spektakel er omheen. Zo gebruikte de band drie megaschermen, waarop livebeelden en animatiefilmpjes werden getoond. Het werd verder professioneel begeleid door een indrukwekkende laser- en lichtshow, vuur en een explosie.  De bandleden hadden er zichtbaar plezier in en dat sloeg over op het publiek. Zo ontstond er regelmatig een leuke interactie.                                     
Voor mij waren er meerdere hoogtepunten, waaronder een puike en zeer gevarieerde drumsolo. Deze drumsolo werd begeleid met mooie en grappige animaties op de grote schermen. Mary is zelf niet zo’n grote Rush-fan, maar ook zij was onder de indruk van het gebodene. Nieuwsgierig geworden? Beide optredens in de Ahoy zijn opgenomen voor een nieuwe live-dvd. Na afloop hielp Guus ons weer en reden we terug naar het hotel. Waarna we de volgende dag voldaan naar huis gingen. Kortom het was een geweldig uitje samen, wat zonder de inzet van Otger en Guus van Mojo onmogelijk was geweest. De pijnklachten die zoiets met zich meebrengen, had ik er wel voor over. Eén keer per jaar proberen we een concertbezoek te plannen. Super toch dat zoiets mogelijk is? Als je iets echt wil, dan valt er veel te realiseren. Denk niet bij voorbaat dat kan ik niet. Ga er gewoon voor! Het komt immers niet vanzelf aanwaaien.
De band Rush
Van deze gelegenheid wil ik Otger en Guus van Mojo bedanken voor hun medewerking. Hun motto was: ‘de klant is koning’. Waar kom je dat heden ten dage nog tegen? Het was een onvergetelijke avond!                                   
Johan Fiddelaers