Stichting Intermobiel

Paralymisch nieuws 2008 namens Intermobiel

Stadion tefeltennissers van binnen  Het embleem van de paralympics vogelnest bij nacht

Bekijk hier het medialle overzicht en kijk hoeveel Nederland er heeft gewonnen.  We staan 19e in het totaal klassement met maar liefst 22 medailles waarvan 5 gouden, 10 zilveren en 7 keer brons. 
Een knappe prestatie dus van zo'n klein land! We danken alle sporters voor hun topprestaties en de mooie sportmomenten!

 Alle sporten afgebeeld in pictogrammen  De mascotte van de paralympics

Behaalde Nederlandse medailles door:
 zilveren sprong Annette Roozen

 Mirjam Zwemt naar goud  Sanneke op weg naar Brons
Zilveren sprong Annette Roozen
met verspringen en ook nog eens zilver op de 100 meter! Een super prestatie dus van Annette met twee zilveren plakken!
De gouden slag Mirjam de Koning Peper op de rugslag 100 meter. Ook  was ze al goed voor zilver op de 100 meter vrije slag. Tevens wint ze weer zilver op de 400 meter vrije slag. Ook nogmaals goud op de 50 meter vrije slag. Vier medialles dus voor Mirjam twee keer zilver en 2 keer goud!  Wat een topprestatie Een bronzen duel Sanneke Vermeulen bij het judo tot 70 kilo.
 Brons voor Mike  de medailles van de parlympische spelen  pieter gruiters met gouden worp speerwerpen
Brons voor Mike van der Zanden bij het zwemmen. Dit zijn de medailles van de paralympische spelen.  Pieter Gruijters met de gouden speerwerpworp met een nieuw wereldrecord erbij!
 Chantal Boonacker  Kellyvn Zon haalt brons  Nico Blok
 Brons Voor Chantal op 100 meter
rugslag s7 zwemmen
 Kelly van Zon haalt brons bij tafeltennis klasse 6/7 Tafeltennis  Nico Blok wint brons in klasse 6 tafeltennis
 Monique van der Vorst wint zilver  Alfred Stelleman wint zilver op spelen  Esther Vergeer wint voor de derde keer goud bij dames enkelspel
Monique van der Vorst wint zilver bij tijdrit handcycling én nog eens ook zilver bij de wegwedstrijd. Alfred Stelleman wint zilver bij het wielrennen tijdrit b IV  1-3. Esther Vergeer wint goud in het enkelspel dames en wint van de Nederlandse Korie Homan.
Esther Vergeer maakt nog kans op nog een keer goud, bij het dubbelspel met Jiske Griffieoen.

 Dames zitvolleybal team die brons halen

 

 Korie Homan wint zilver en verliest met 2-1 van Esther Vergeer  Maikel Scheffers wint brons bij mannen enkelspel

Nederland haalt brons bij dames Zitvolleybal team bestaande uit:Sanne Bakker, Karin van der Haar-Kramp, Karin Harmsen-Roosen, Paula List, Djoke van Marum, Jolanda Slenter-Weijts, Elvira Stinissen, Josien ten Thije-Voortman, Rika de Vries en Petra Westerhof

Korie Homan wint zilver bij dames enkelspel door van Esther Vergeer te verliezen met 2-1 wat een goede prestatie voor haar is aangezien Esther voorheen alles met 2-0 won! Korie gaf dus wel tegenstand.

Maikel Scheffers wint brons door met  6-3 en 6-1 te winnen van Ronald Vink. Vink wordt dus vierde.

 

Gouden dubbel dames tennis Homan/Walraen  esther met jiske

 robin van ammerlaan wint zilver

Foto beschikbaar gesteld door:

foto: Mathilde Dusol
Een van de weinige fotograven in Beijing.

Homan en Walraven met hun gouden plak dubbel tennis Vergeer en Griffioen behaalden zilver bij het dubbeltennis  Robin van Ammerlaan wint zilver bij tennis
 

VOOR DE NEDERLANDSE SPELERS ZIJN DE SPELEN VOORBIJ. NATUURLIJK IS ER MOGEN DE SLOTCEREMONIE NOG MAAR DE WEDSTRIJDEN ZIJN KLAAR. NEDERLAND HEEFT HET MET HET AANTAL MEDAILLES ERG GOED GEDAAN. 22 MEDAILLES WORDEN MEEGENOMEN. WIJ WENSEN ALLES SPORTERS EEN GOEDE THUISREIS EN HOPELIJK KUNNEN WE AF EN TOE NOG IETS MOOIS MELDEN VAN HUN. EEN BIJZONDER WOORD VAN DANK AAN ONZE VERSLAGGEVER GERBEN LAST DIE ONDANKS ZIJN NET GEEN MEDAILLE ONS TOCH OP DE HOOGTE HIELD VAN HET REILEN EN ZEILEN. 

Dinsdag 16 september

Programma Nederlanders

 

Atletiek:
05.00 uur: Finale 100m T54 met Kenny van Weeghel
Teleurstelling alom voor Kenny van Weeghel, deze spelen lukte het niet op de 400 de 200 en vandaag op de 100 meter wheelen. De oud kampioen op de 400 van Athene kreeg het niet voor elkaar om een medaille mee naar huis te nemen. De chinezen pakten de 400 en de 200 en de Fin nam vanmorgen de 100 meter mee naar huis.  Toch is het knap wat hij presteert. We hopen dat onze ondersteuner toch nog door zal gaan met het wheelen.

CP Voetbal:
05.30-06.45 uur: Wedstrijd om plek 5-6: Nederland-Ierland  
Nederland wint van Ierland met 4-2 een 5e plek dus.

(Weergegeven tijd is de Nederlandse tijd, programma onder voorbehoud)  

 

Maandag 15 september

Programma Nederlanders

 

Zwemmen:
03.06 uur: Series 400m Vrij S10 (Mike van der Zanden)
Mike van der Zande red het net niet voor de finales.
04.04 uur: Series 50m Vrij S5 (Lisette Teunissen) 
Listette redde het ook net niet. Net als Mike is ze eerste reserve voor de finales
04.20 uur: Series 50m Vrij S6 (Mirjam de Koning)
Mirjam Gaat als snelste naar de finales van de 50 meter vrij. Wat gaat het worden straks....
04.26 uur: Series 50m Vrij S13 (Michel Tielbeke)
Michel Tielbeke redde het niet om door te gaan naar de finale's

Atletiek:
06.12 uur: Series 100m T54 (Kenny van Weeghel) 
Kenny is door naar de finale's

Rolstoeltennis:
07.00 uur: eerste partij center court, finale enkelspel mannen: Ammerlaan-Kunieda
De nummers 1 en 2 van de wereld speelden om goud en zilver. Ja hoe ging dat uitpakken? Ammerlaan tegn Kunieda. Helaas voor Ammerlaan was Kunieda in een hele goede vorm met 2-0 in sets ging het goud dus naar Kunieda. Jammer voor Ammerlaan maar zilver is een hele mooie prestatie. Het gehele Nederlandse team heeft het schitterend gedaan bj de tennissers. goud zilver en brons op verschillende disciplines pakten de dames en heren plakken. Ja wij zijn verwend met de tennisers in Nederland. Hopelijk gaat het zo door.

vanaf 07.00 uur, tweede partij center court: finale dubbelspel vrouwen: Vergeer/Griffioen-Homan/Walraven
De kraker van vandaag Nederland tegen Nederland, oftewel  goud tegen zelver bij dames enkel zaten nu weer tegenover elkaar met de dubbel. Maar dan met de partners nu.
De faforiet....? Ja wie dat was nou ja raad zich raden.    Echter alle lof voor de beide dubbel teams.  De uitslag dan maar.....

De eerste set ging naar vergeer griffioen met 6-2   de 2e set was een triller. met 7-6 ging deze naar Homan /Walraven  de beslissende 3e set ging met 6-7 naar Homan /Walraven. Dat betekend dat zij de nieuwe kampioenen zijn. Wij willen beide teams zeer feliciteren een schitternde wedstrijd met een mooie ontknoping. Nederland heeft er weer een gouden en zilveren plak bij in de medaille spiegel. Hopelijk volgen er nog een paar de komende 2 dagen.

 

Rolstoelbasketbal:
09.45 uur: om plaats 5 en 6: Nederland-Canada
Nederland verliest en wordt toch netjes 6e tijdens de spelen. 

Atletiek:                        
11.00 uur: Kogelstoten mannen F55/56 (Pieter Gruijters)
Pieter behaald een 7e plaats met het kogelstoten. Hij had zichzelf ook geen kansen gegeven op een medaille hier maar ja je weet nooit..... Ik denk dat zijn gouden plak bij het speerwerpen iets heel moois gemaakt heeft van deze spelen. zijn afstand was 11.33 meter dat resulteerde in 976 punten. De winnende afstand was 13.49 meter met 1162 aan punten.de 3e plaats had een puntentotaal van 1020 hiervoor kwam Pieter ongeveer een 60 cm te kort.
 

Zwemmen:
13.30 uur: Finale 50m Vrij S6 Met Mirjam de Koning
Goud GOUD Goud is het weer met Mirjam de Koning. Zoals haar naam het al zegt met 4 medailles een wereldprestatie met een wereldrecord op de 50 meter vrije slag. Wat een spelen voor haar...... Ongelofelijk. echt niet normaal zoals het er bij deze zwemster aan toe gaat. Normaal gesproken zijn we blij met een medaille. Maar 2x GOUD 2 x Zilver is helemaal top.

(Weergegeven tijd is de Nederlandse tijd, programma onder voorbehoud)

Zondag 14 september Programma Nederlanders

Rolstoelbasketbal:
03.00 uur: plaatsingswedstrijden 5de tm 8ste plaats Nederland tegen Groot- Brittanie
Nederland heeft gewonnen met 46 tegen 39! Een mooie preestatie dus.

Zwemmen:
03:57 uur: Series 400m Vrij S6 (Mirjam de Koning)
Mirjam is tweede in haar heat geworden met een erg snelle tijd.  Van de twee heats samen had ze ook de tweede tijd, dus weer een goede prestatie van Mirjam dus al twee keer goud haalde. Mirjam gaat dus door naar de finale.

04.23 uur: Series 50m Vrij S7 (Chantal Boonacker)
Chantal werd tweede in haar heat. In de twee heats samen had ze de derde tijd, dus ze gaat door naar de finales.

04.47 uur: Series 50m Vrij S9 (Mendy Meenderink)
Mendy werd vijfde in haar heat met de tijd 31.15. Ze heeft de achtste tijd gezwommen van de twee heats en heeft zich dus geplaatst voor de finale.

Atletiek:
03.50 uur: Finale 200m T54 (Kenny van Weeghel)  
Kenny is helaas net 4e geworden op de 200 meter in de finale, dus net geen medaille met de tijd 25.28. De chinees Zhang werd weer eerste met  de tijd van 24.34. Hij is dus overduidelijk de beste, want de tweede tijd was voor de Thaise Konjen met 25.15. Zhang is duidelijk oppermachtig. Hij won ook de 400 meter oppermachtig.

Wielrennen:
04.00 uur: wegwedstrijd, klasse HC C (Don van der Linden)
Don is 7e gewonnen  op 1.31.48 en 10.08 seconden achterstand op de nummer 1. Dit was de Zuidafrikaan  Ernst van Dyk met 1.21.40

Tafeltennis:
04:00 uur: Kwartfinale Mannen Team's Klasse 9/10 Gerben Last/Tonnie Heijnen moeten tegen Spanje in de landenwedstrijd. Een zware tegenstander, dus hopen dat het ze lukt :)
Helaas hebben ze het niet gered en alle drie partijen verloren. De uitslag is dus 3-0. De wedstrijd duurde 48 minuten.

Atletiek:
04.20 uur: Finale Kogelstoten F35/36 (Willem Noorduin)
Willem Noorduin is al 7e geeindigd in de finale kogelstoten met de afstand 11.27. De Chinese  Guo Wei  won met een wereldrecord en gooide maar liefst 16.22. De Chinees was oppermachtig, want de nummer twee gooide 15.54 dus de Chinees won met een groot verschil.

Rolstoeltennis:
07.00-13.00 uur: derde en vierde plaats enkelspel mannen Nederlandse onderonsje tussen  Maikel Scheffers en  Ronald Vink.
Scheffers wint brons door met  6-3 en 6-1 te winnen van Ronald Vink.
De partij duurde slechts 58 minuten en Scheffers was duidelijk te goed voor Ronald Vink die 4e wordt, wat ook een goede prestatie is.

07.00-13.00 uur: om derde en vierde plaats dubbelspel mannen: Japanse
KUNIEDA Shingo / SAIDA Satoshi tegen de Nederlandse SCHEFFERS Maikel / VINK Ronald
Helaas geen brons voor het Nederlandse heren dubbel spel van Scheffers en Vink. ze verloren met 2-1 door 3-6 6-0 en 6-2  een partij van 137 minuten. Helaas maar ook vierde is mooi, maar het zou voor Vink die ook 4e werd bij het enkelspel leuk zijn als hij zo toch nog brons zou halen.

07.00-13.00 uur: finale dubbelspel mannen is de Zweedse OLSSON Stefan / WIKSTROM Peter tegen de Franse
JEREMIASZ Michael / HOUDET Stephane Uitgesteld

07.00-13.00 uur: finale enkelspel vrouwen Esther Vergeer tegen  Korie Homan
Zilver en goud voor dames enkel spel van Esther Vergeer en Korie Homan!
Eindelijk een wedstrijd die Esther niet met 2-0 wint, maar met 2-1. Een super prestatie van de relatief nieuw komer Korie Homan die dus het zilver pakt wat ook een goede prestatie is. Esther is en blijft toch een klasse apart.

Wielrennen:
08:00-10.30 uur: Wegwedstrijd heren handcycling B & VI 1-3 (Alfred Stelleman en Tettelaar)
Helaas zijn ze niet gefinished en zijn ze dus niet gekwalificeerd.

CP-voetbal:
08.00 uur: plaatsingswedstrijden plaatsen 5-8 Nederland tegen Groot- Britannie.
Nederland heeft met 4-2 gewonnen van Engeland. Een goede prestatie dus. Ze gaan steeds beter spelen in het toernooi.De andere wedstrijd China- Ierland om de plaatsen 5 t/m 8 werden door de Ieren gewonnen. Nederland kan dus om de 5 of 6e plaats gaan spelen tegen Ierland dat de 16e zal plaatsvinden. Een knappe prestatie dus na de slechte start.

Zitvolleybal:
10:00-11.30 uur: Om derde en vierde plaats Nederland tegen Slovenie. Hopen dat ze brons winnen.
Nederland heeft brons gehaald bij dames zitvolleybal. Ze hebben met 3-0 gewonnen. Een super prestatie dus voor de zitvolleybal dames. Het team bestaat uit: Sanne Bakker, Karin van der Haar-Kramp, Karin Harmsen-Roosen, Paula List, Djoke van Marum, Jolanda Slenter-Weijts, Elvira Stinissen, Josien ten Thije-Voortman, Rika de Vries en Petra Westerhof

Zwemmen:
12:16 uur: Finale 400m Vrij S6 met Mirjam de Koning
Mirjam wint weer een medaille. Deze keer wint ze zilver met de tijd 5.43.76 5.41.34 is de winnende tijd van de Britse Eleanor Simmonds die een nieuw wereldrecord zwom.

13.12 uur: Finale 50m Vrij S7 met Chantal Boonacker die zich als derde plaatste voor de finale.
Helaas werd Chantal Boonacker net 4e in de finale, dus geen medaille. De Amerikaanse Cortney Jordan won de finale.

14.04 uur: Finale 50m Vrij S9 met Mendy Meenderink die zich als laatste plaatste voor de finale.
Meny werd laatste in de finale wat een beetje te verwachten was gezien haar geplaatste tijd, maar toch heeft ze de finale gehaald wat ook een hele prestatie is.  De Zuidafrikaanse  Nathalie Du Toit won met de tijd 29,20 wat een PR was. Mendy  zwom 31,20 dus op 2 seconden achterstand.

(Weergegeven tijd is de Nederlandse tijd, programma onder voorbehoud)  

Zaterdag 13 september Programma Nederlanders

Zwemmen:
03:33 uur: Series 50m Vlinderslag S7 (Bernadette Massar) 
Bernadette Massar werd 11e overall en gaat dus niet door naar de finale.
04:08 uur: Series 100m Schoolslag SB13 (Michiel Tielbeke)
Michiel Tielbeke werd 6e in zijn serie en 11e overall. Helaas, geen finaleplaats voor hem.

Tafeltennis:
04:00 uur: Achtste Finale Mannen Team's Klasse 9/10 (Gerben Last/Tonnie Heijnen)
Gerben en Tonnie hebben in de achtste finales met 3-1 gewonnen van Nigeria. Gefeliciteerd Gerben en Tonnie met de overwinning! Gern won zijn wedstrijd weer met 3-0 en Tonnie ook. Alleen toen ze samen tegen de andere twee van Nigeria moesten werd het 1-3 dus een verlies. Nu hopen dat deze goede tred wordt doorgezet en naar meer gaat leiden.

Wielrennen:
04:00 uur: Wegwedstrijd dames handcycling (HC A/B/C) (Monique van der Vorst, Laura de Vaan)
Opnieuw wint Monique van der Vorst zilver (Eerder won ze al zilver in de tijdrit). Het is een knappe prestatie. Laura de Vaan werd 5e.
04:05 uur: Wegwedstrijd heren handcycling CP 1/2 (Mark Homan)
Mark Homan werd 10e in de wegwedstrijd.

Zeilen:
06:00-11.00 uur: race 9 en 10 plus Medal Race (Thierry Schmitter)
Thierry wordt toch nog vijfde, een mooie prestatie.

Rolstoeltennis:
07.00 uur: halve finales enkelspel mannen: Ammerlaan-Vink, Scheffers-Kunieda
De wedstrijd tussen Robin Ammerlaan en Ronald Vink was een ware thriller en duurde maar liefst 2 uur en 15 minuten. De setstanden waren 7-5, 4-6 en 7-6 (6) in het voordeel van Robin Ammerlaan. Robin Ammerlaan treft (maandag) nu in de finale Kunieda (Japan). Ronald Vink speelt zondag om brons tegen landgenoot Maikel Scheffers.
Maikel Scheffers heeft helaas de halve finale tegen Kunieda uit Japan verloren. Tweemaal werd het 6-1. Hij zal voor brons strijden tegen de verliezer van de andere halve finale (Ammerlaan-Vink). 

07.00 uur: om brons quads dubbelspel: Van Erp/Timmermans-Burdekin/Norfolk


vanaf 07.00 uur: tweede partij center court: om brons, vrouwenenkelspel: Griffioen-Gravellier
Jammer, jammer, Jiske Griffioen verloor helaas de wedstrijd om brons van Florence Gravellier (FRA) met de setstanden 3-6 en 4-6. Ze werd dus vierde.

11.00 uur: halve finales dubbelspel mannen: Scheffers/Vink-Jeremiasz/Houdet
Helaas hebben ze de partij met 3-6 en 1-6 verloren. De partij duurde 74 minuten.

12.30 uur: halve finales dubbelspel vrouwen: Vergeer/Griffioen-Arnoult/Verfeurth en Homan/Walraven-Garvellier/Racineux
Weer een superprestatie van Vergeer en Griffoen. Ze versloegen de tegenpartij met met 6-4 en 6-3 en de partij duurde 76 minuten. Op naar de volgende partij tegen Homan en Walraven die wonnen van Garvellier / Racineux met 6-4 en 6-3. Een nederlandse finale dus we hebben zeker zilver en goud!

Atletiek:
12:15: Finale 100m T42 (Annette Roozen, Marije Smits)
Annette haalt hier ook nog een zilveren plak vandaan!
Marije Smits wordt onverwacht goed toch nog vijfde, terwijl ze zich als laatste tijd had geplaatst. Ook een goede prestatie dus en een fijne afsluiting voor de spelen.

Weergegeven tijd is de Nederlandse tijd   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 12 september

Programma Nederlanders

 

Zitvolleybal:
04.00-05.30 uur: dames, halve finale: Nederland-Verenigde Staten
Nederland veroliest halve finales van de Vs maar nipt. Het had net zo goed andersom kunnen zijn alles sets gingen gelijk op en de 2-3 is erg jammer voor Nederland ze ziijn dus nu in de race voor het BRONS.

Wielrennen:
04.00 uur: Individuele Tijdrit HC C Mannen (Don van der Linden)
Don van der Linden wordt 8ste op de tijdrit
04.41 uur: Dames Tijdrit handcycling (Monique vd Vorst/Laura de Haan) 
Monique v d Vorst wint ZILVER bij de tijdrit.
Laura de Haan wordt ook zeer goed 7e  
04.51 uur: Individuele Tijdrit CP1/2 (mixed, Mark Homan)
Mark Homan Mist net het podium hij wordt 4e.

Zwemmen:
04:53 uur: Series 200m Wissel SM13 (Michel Tielbeke) 
Michel Plaatst zich als 8ste voor de finales
05.11 uur: Series 400m Vrij S9 (Mendy Meenderink) 
Mendy heeft de finales net gemist in de series werdt ze 9e, maar hierdoor is ze eerste reserve.

CP Voetbal:
05:15-06.30 uur: 3e groepsduel: Nederland - China
Nederland wint met 8-1 van China.

Atletiek:
05.10 uur: Eerste ronde 200m T54 (Kenny van Weeghel)
Kenny van weeghel plaatst zich als beste in zijn heat en 2e overal met een beste seizoenstijd voor de finales. Maar zijn grote tegenstander uit China zet een nieuw wereldrecord neer. Dus hij is de man super in vorm. Kenny zet hem op en zorg zeker voor de verrassing daar die je wil doen.

Rolstoeltennis:
07.00-13.00 uur: kwartfinales enkelspel mannen
Met Ronald Vink tegen S. Houdet  
Ronald wint met 2-0 eerder won Ammerlaan al dus een halve finale in het nederlands.
Robin van Ammerlaan wint van S. Saida met 6-4  6-2 een zeer goed resultaat en de halve finales zijn bereikt. voor de eerste Nederlander.
Wordt het een NEDERLANDSE HALVE FINALE? ALS VINK OOK WINT DAN MOETEN DEZE TENNISTOPPERS TEGEN ELKAAR. WAT INHOUD DAT NEDERLAND DUS VERZEKERD ZOU ZIJN VAN MINIMAAL 1 X ZILVER.
En Maikel Scheffers tegen M. Jeremiasz De macht is afgelopen en Nederland mag trots zijn. Want ook Scheffers wint met 2-0 de halve finales worden zo een bijna Nederlands onderonsje met wie weet de dames op een volledig podium maar de heren misschien ook wel.

07.00-13.00 uur: kwartfinales dubbelspel mannen
Met Ammerlaan en Stuurman tegen Olsson en Wikstrom  Helaas hebben Ammerlaan en Stuurman hun kwartfinale verloren.

En Scheffers en Vink tegen Jaroszewski en Kruszelnicki  De Nederlandse mannendubbel wint met 2-0 (setstanden 6-1  6-0)  een goede prestatie op naar de halve finales

07.00-13.00 uur: halve finales enkelspel vrouwen
Korie Homan tegen Florence Gravellier uit Frankrijk
KORIE WINT MET 2-0 VAN DE FRANSESE  DIT HOUD IN DAT NEDERLAND VERZEKERD IS VAN GOUD EN ZILVER IN HET DAMES ENKELSPEL. HEEL GOED GEDAAN.
En de kraker Esther Vergeer tegen Jiske Griffioen In ieder geval zijn er 2 Nederlandse damestennisers Vezekerd van een medaille. Maar wat zou het een mooie stunt zijn om het podium volledig ROOD WIT EN BLAUW met ORANJE te laten kleuren.
Esther staat tegen Korie in de finale ze was met 2-0 te sterk voor Jiske.
Dus GOUD EN ZILVER VOOR NEDERLAND MET ZEKERHEID.

Zeilen:
06:00 uur: Race7, 8 en 9 (Thierry Schmitter)
Thierry Schmitter ligt nog steeds 3e met het zeilen echter de hete adem van zijn Deense tegenstander hijgt in zijn nek het verschil is maar 2 punten en voor zilver ligt hij 3 punten achter op de Canadees en 4 punten achter het goud wat voorlopig in Duitse handen is.

Handboog:
09:15 uur: Dames staand 1/4 finale: Eliane Salden-Hwa-Sook Lee
Helaas heeft Eliane Saleden het niet gered tegen de sterke Lee Hwa Sook. Ze kwam 11 punten tekort. Toch een erg mooi resultaat voor haar.

Wielrennen:
09.31 uur: Individuele Tijdrit B & VI 1-3 Mannen (Alfred Stelleman)
ALFRED STELLEMAN WINT ZILVER OP DE TIJDRIT EEN ZEER GOEDE PRESTATIE VAN ALFRED MET TETTELAAR SAMEN.

Zwemmen:
13:38 uur: Finale 200m Wissel SM13 
Michel Tielbeke is 8ste geworden tijdens de finale.

Rolstoelbasketbal:
13:00-14:45 uur: Vrouwen, kwartfinale 
Nederland - Duitsland een ware kraker dus

Atletiek:
13.00 uur: Finale Speerwerpen F42/44 (Jos van der Donk, Ronald Hertog)
Ronald Hertog wordt knap vierde en Jos van Donk wordt 12e tijdens het toernooi.

(Weergegeven tijd is de Nederlandse tijd, programma onder voorbehoud)   

 

Donderdag 11 september

Programma Nederlanders

 

Zwemmen:
03.00-05.30 uur: Series 400m Vrij S7 (Chantal Boonacker) 
Chantal Heeft zich geplaatst voor de finale
                         Series 200m Wissel SM10 (Mike van der Zanden)
MIke v d Zande werdt 4e in zijn serie maar de 2e serie zwommen de mannen veel sneller en helaas geen finale plaats voor hem.

Atletiek:
03.40 uur: Finale Discuswerpen (Willem Noorduin) 
Willem Noorduin wordt 7e in de finale discuswerpen

Tafeltennis:
04.45-05.30 uur: Vrouwen individueel Pre Finale Klasse Klasse 6/7 met Kelly van Zon ze gaat dus voor brons
Kelly van Zon wint Brons op de spelen.

Atletiek:
04.48 uur: Eerste series 200m T46 (Marijke Mettes)
Marijke Mettes niet door naar finale

Rolstoeltennis:
05.00-14.00 uur: achtste finales enkelspel mannen
Ronald Vink en Maikel Scheffers winnen beide met 2 -0 hun wedstrijden
Ook Robin Amerlaan wint met 2-0 zijn wedstrijd.

05.00-14.00 uur: kwartfinales enkelspel vrouwen
Esther Vergeer door naar have finales ze versloeg de chinese met weer 2-0 haar 347 overwinning al.
Ook Korie Homan wint en gaat naar de halve finales En net als Esther wint ze met 2-0 van een Chinese
Zal dat de wraak zijn van de uitchakeling bij de tafeltennissers van Nederland tgen china?
Sharon Walraven heeft het helaas niet gered tegen Haar Franse tegenstandster

05.00-14.00 uur: kwartfinales dubbelspel vrouwen
Esther vergeer met Jiske Griffoen hebben hun partij met 2-0 gewonnen
Ook was er winst voor de 2e dubbeldames Sharon Walraven met Korie Homan en zij deden ook met 2-0 de tegenstanders de das om.

05.00-14.00 uur: halve finales quads dubbelspel
Helaas hebben Bas van Erp en Dorrie v Hall Timmermans niet de finale kunnen halen. Ze zullen dus spelen voor het Brons.
De heren dubbel is nog  bezig ook hierin speelt nederland mee.
Beide herendubbels hebben hun wedstrijd gewonnen.  Stuurman /Ammerlaan waren met 2-0 duidelijk te sterk voor de Slowaakse tegenstanders en Scheffers/ Vink wonnen ook hun partij met 2-0 tegen de Amerikanen. Echt top allemaal.

We mogen wel stellen dat de Nederlandse tennisers het zeer goed doen. Kijk naar het gewone tennis waar Nederland bijna geen rol van betekenis speelt. En dan de minder valide sporters die het wereldniveau met gemak aankunnen. Heel erg mooi om te zien.

Zeilen:
07.00-11.00 uur: Race 6, 7 en 8 ( Thierry Schmitter)
Thierry Schmitter staat nu 3e in het tussenklassement dus een mooie uitgangspositie voor het vervolg.

Handboog:
08.45 uur: Dames staand 1/8 eliminatie: Eliane Salden-Yae Yamakawa (Jap)
Elianne Salden Otten wint haar wedstrijd tegen de japanse met 3 punten verschil ze staat nu in de kwartfinales.

Roeien:
10.00-10.10 uur: B Finale 4LTAMix4  met Nederland

Tafeltennis:
10.45-11.30 uur: Mannen individueel Pre Finale Klasse 6  Nico Blok  Gaat voor brons
Nico Blok wint BRONS op spelen. Met 3-1 wint hij zijn match. Heel erg goed de 2e tafeltennis medaile is dus een feit. Er kunnen er nog 2 volgen Later vandaag zal Ondersteuner Gerben last proberen ook voor brons te gaan.  Een erg mooie dag al voor de tafeltennisers.

Zwemmen:
11.00-14.30 uur: Finale 400m Vrij S7 (Mogelijk Chantal Boonacker)
Helaas heeft Chantal net naast het podium gegrepen. Ze werd vierde in een mooie finale.
Finale 200m Wissel SM10 (Mogelijk Mike van der Zanden)

Rolstoelbasketbal:
11.45-13.30 uur: Voorronde Nederland - China
Nederland wint van China

Tafeltennis:
13.00-13.45 uur: Mannen individueel pre Finale Klasse 9/10 Gerben Last gaat voor Brons
Helaas is het Gerben niet gelukt om de bronzen plak mee te nemen met 3-1 was de Zweed Anderson te sterk voor Gerben toch een prestatie om er te staan van hem. Wij wensen hem nog veel suc6 toe in de dubbel.


 

 Live uitzendingen van de spelen zijn op Eurosport,  de Duitste zenders ADR en ZDf en BBC te zien. Nederland zendt een zeer mager programma van de NOS uit waar weinig te zien is van de Nederlanders en er veel buiten het sport gebeuren om gaat. Een zeer gemiste kans vinden wij. Meer aandacht voor topprestaties is zeker gewenst.

Woensdag 10 september Programma Nederlanders
 

Paardensport:
01:30-05:00 uur: Dressuur individueel freestyle - Grade II & IV
In Grade IV staat in het klassement Sabine Peters Op dit moment op een 3e plaats met 65.863 punten. De anderen moeten nog in actie komen of de lijsten moeten nog worden bijgewerkt. Volgt nog dus
(Petra van de Sande, Ineke de Groot, Sabine Peters, Sjerstin Vermeulen)

Zwemmen:
03.00-04.30 uur: Series 100m rugslag S7 Chantal Boonacker
Chantal plaats zich als 3e tijdsnelste voor de finale dus later meer hierover.
Ze was 2e in haar heaten het verschil was maar 14 honderste met de nummer 2 de nummer 1 won een wereldrecord.
Kans op een zeer mooi eindresultaat dus.

Rolstoelbasketbal:
04.00-05.45 uur: Voorronde Nederland - Japan 
Nederland verliest voorronde van Japan met   45-65 

Tafeltennis:
04.45-05.30 uur: Vrouwen individueel Halve Finale klasse 6/7 Met Kelly van Zon
Kelly van Zon verliest nipt  morgen mag ze voor brons gaan. Tegen de Egpthische Faizza.

Rolstoeltennis:
05.00-14.00 uur: achtste finales enkelspel mannen
Bas van Erp verliest maar nipt van de Amerikaan Nick Taylor met 2-3 was hij net te sterk. De laatste set was het 6-7
05.00-14.00 uur: achtste finales enkelspel vrouwen
Esther Vergeer was in 40 minuten klaar met haar partij tegen de duiste Katharina Kruger met 6-1 en 6-0 was het snel gedaan.
Scharon Walraven wint met 2-1 haar partij.

Korie Homan wint gemakkelijk met 2-0
Jiske Griffioen  wint ook haar partij met 2-0
Zo is te zien dat de dames het erg goed doen in het tennis.

05.00-14.00 uur: eerste ronde dubbelspel vrouwen
05.00-14.00 uur: kwartfinales quads enkelspel
Dorrie van Hall heeft helaas haar partij verloren
05.00-14.00 uur: kwartfinales quads dubbelspel

Quad Doubles - Open Quarterfinal 2 
RAFFAELE Antonio  /  POLIDORI Giuseppe  vs  TIMMERMANS-v HALL Dorrie  /  van ERP Bas 
De Nederlandse Tennissers winnen met 2-0 in set tegen de Italiansen dus nu de halve finales

Tafeltennis:
                06.15-07.00 uur: Mannen individueel Halve Finale klasse 6 Nico Blok)
Nico heeft helaas zijn halve finale verloren. Morgen komt hij uit tegen een duitser om het Brons.

              12.00 uurlokale tijd   Mannen individueel Halve Finale klasse 9/10 Gerben Last 
Helaas heeft Gerben niet kunnen winnen van zijn Chinese concurent Het thuisvoordeel weegde zwaar. Zo is de complete finale een Chinees festijn Gerben zal morgen spelen voor brons tegen Frederick Anderson. Zo zijn de individuwelen er helaas niet in geslaagd 1 finaplaats te behalen maar met 3 Nederlanders in de lost finals is het toch een knap staalte tafeltennis wat ze laten zien.

CP Voetbal:
07.30-08.45 uur: Nederland - Rusland  (5-1) 12-1
Nederland verliest met groot verschil van Rusland

Roeien:
11.00-11.30 uur: Herkansing Coxed Four LTAMix4 Met Nederland
Helaas is het niet gelukt om de finales te bereiken voor de roeiers en roeisters

Zwemmen:
11.00-13.50 uur: Finale 100m rugslag S7
Chantal Boonacker haalt brons in het zwembad Van harte gefeliciteerd

Zitvolleybal:
11.30-13.00 uur: Nederland - Slovenië  3-2 Nederland heeft dus alle wedstrijden tot nu toe gewonnen.

Paardensport:
13.15-17.00 uur: Dressuur individueel freestyle - Grade II & IV (Petra van de Sande, Ineke de Groot, Sabine Peters, Sjerstin Vermeulen)
Helaas hebben de paardrijdsters geen medailles behaald in grade II heeft de nederlandse zich volgens de lijsten teruggetrokken reden staat er niet bij.  In de grade IV was Sjerstin Vermeulen Nederlands beste op plaats 7.  Toch een mooie prestatie van iedereen.

Atletiek:
15.00 uur: Finale 400m T54 met Kenny van Weeghel
Helaas heeft Kenny zijn titel niet kunnen verlengen in Athene was hij verrassend de kampioen iets wat hier helaas niet gelukt is. In de finale werdt hij 7e. Echter de sterkste nummers van Kenny komen nog de 100 en 200 meter.

 

Dinsdag 9 september:

Ondersteuner Gerben Last wint overtuigend de 2e wedstrijd met 3-0 van oud olympisch kampioen.

Tennisers goed onderweg in Peking.  de BEER Monique verliest van Peter Norfolk
                                                      Ronald Vink wint overtuigend                                   
                                                      Robin Ammerlaan ook
                                                      Bas van erp wint met overtuiging
                                                      Dorrie Timmermans-v.hall wint ook haar partij
 

Zwemmen:    De Koning en Teunissen plaatsen zich voor de finales.

Tafeltennis:   Kelly van Zon wint met 3-0

Gerben Last wint weer met 3-0   in de 8ste finales was Gerben weer met 3-0  (sets waren 15-13  11-8   en 11-7)  de te kloppen man.
Straks zal hij de kwart finales spelen. Wie stopt deze topper in Beijing

 

Eerste goud voor Nederland bij het zwemmen:

Women's 100m Backstroke - S6  mirjam op gouden koers

de KONING-PEPER Mirjam

Wint goud bij zwemmen

 Weer een gouden plak voor Nederland:

Men's Javelin Throw - F55/56  

GRUIJTERS Pieter

Wint goud met wereldrecord

42.27 meter speerwerpen

 

Judo women -70 kg sanneke in actie voor brons

Sanneke Vermeulen

wint brons

 

Tafeltennis:
Nico Blok door naar halve finales. Met overmacht won Nico Blok de kwartfinale met 3-0

GERBEN LAST WINT WEER MET GROTE OVERMACHT.
Net gespeeld de kwart finales maar Gerben heeft het op de 3-0 scores gemunt. Zonder ook maar 1 x een set af te staan staat hij nu in de halve finales. Wij hopen een paar foto's morgen te kunnen toevoegen.
Als ondersteuner van Intermobiel is het voor ons natuurlijk extra leuk en wij kijken met spanning nu al uit naar morgen.
Gerben je kunt het.   Groet Emile en iedereen van Intermobiel wenst je zeer veel suc6 morgen.

Wheelen:
KENNY VAN WEEGHEL DOOR NAAR FINALE 400 WHEELEN.