Stichting Intermobiel

Prietepraatjes 15

Mama zeggen
Arno(1 jaar) roept nu echt mama als hij bv uit bed wilt of hij is klaar met eten. Hij kan kan heel hard mama, mama, mama roepen. papa zegt hij ook al, maar papa roepen doet hij nog niet. Ook brabbelt ons ventje vanalles. Het "praat" echt tegen je, maar alleen versta je er niks van.
Rosi

Waar komen de wolken vandaan?
Niels heeft over bepaalde onderwerpen zo zijn eigen theorie ontwikkeld. soms vraag je daarbij toch echt af hoe hij daarbij komt en wat er dan in zijn hoofdje speelt. Zo ook deze keer. Terwijl we in de auto zitten en onderweg zijn zegt hij: "Ik had gezien waar de wolken uitkwamen, uit de meterkast."
Pas veel later kwamen we erachter wat hij toch met stroomkast bedoeld: namelijk een electriciteitsmast.
Johan

De tijgervlieg
Niels heeft volgens eigen zeggen al regelmatig een tijgervlieg gezien. Iedere keer weer komt hij dat ons vertellen. Wij, de ouders, hebben geen idee wat hij heeft gezien en leggen hem uit dat die niet bestaan, wel een tijgerspin. Zo jong en eigenwijs als ie is blijft hij volhouden. Totdat hij er weer eentje ziet en enthousiast roept: "Hier is een tijgervlieg." Wij dus vlug kijken en het blijkt dus een wesp te zijn.
Johan

Olympische Spelen
Roeien is op de televisie. Niels geeft commentaar: "Nu gaan ze fietsboten doen. Ze gaan achteruit, want dan gaan ze harder." Dan is er de finish en hij roept: "Nu heeft ie goud, goeier kan niet.
Johan

Geen tijd om te...
Niels is heel fijn aan het spelen, maar moet plassen. Dit terwijl hij er eigenlijk helemaal geen zin en tijd voor heeft. Hij zegt behoorlijk teleurgesteld:  “Ik wil helemaal niet plassen, maar mijn plasser doet dat toch.”
Johan
Juf Fokje
Het is bedtijd dus breng ik Shifra naar bed. We hebben altijd een heel bedritueel dus die loop ik af. We zingen wat liedjes, een verhaal… en praten over de dag. Terwijl we het over school hebben begint ze te vertellen over Juf Fokje… Juf Fokje heeft verteld dat haar ouders in het buitenland wonen…. Friesland dus! En ze praten daar een andere taal..het Fries! Helemaal verbaasd ben ik als ze opeens een liedje begint te zingen in het Fries… oeps is dit niet in strijd met het inburgeringscursus? Misschien toch maar eens met de juf gaan praten…
Elsa
Moedervlekjes
Shifra heeft het de hele tijd over baby’s. Haar fopjes moeten bewaard worden voor haar baby…. In de speelgoedwinkel kijkt ze naar babyspeelgoed want je kunt het beter alvast maar in huis hebben… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Tijdens één van onze gesprekjes verteld ze dat ik en papa ook haar baby mogen vasthouden als de baby er is. Omdat ik me afvraag waar dit toch vandaan komt ben ik toch maar eens gaan vragen….  En wat was het antwoord? Ja, maar mam ik heb ook al moedervlekjes, dus wordt ik ook gauw moeder. Oké ik heb dus even iets uit te leggen….
Elsa
Wie ben je met voetballen?
We zijn buiten aan het voetballen, papa doet ook eventjes mee als keeper. Ik (papa) vraagt aan Jesper: “Welke voetballer ben je nu met voetballen?” Jesper antwoordt dat hij Huntelaar is. Daarna stel ik dezelfde vraag aan Niels. Hij zegt: “Ik ben Robin Hood.” We schieten allemaal in de lach, waarna ik vraag waarom hij Robin Hood is. Hij antwoordt (alsof het pure logica is): “Robin Hood kan ten minste alles.”
Johan


 naar 14          naar menu         naar 16