Stichting Intermobiel

Kinderfeestje deel 1

Kinderfeestje deel 1
Sinds Shifra op school zit, heb ik gemerkt, dat er verschillende ongeschreven regels zijn op het schoolplein en in de klas. Neem nu kinderfeestjes. Als je kind wordt uitgenodigd op een kinderfeestje, dan moet jij dat kind ook weer uitnodigen op jouw kinderfeestje. Maakt niet uit hoe de verhoudingen liggen, dat doe je gewoon. Nu heeft Shifra al wat uitnodigingen gehad, dus dat zou betekenen, dat we in december in ieder geval vijf ‘verplichte’ kinderen hebben. Natuurlijk vind ik dat niet erg, maar ik wil verder kijken. Er is één meisje nog nooit uitgenodigd, dus Shifra en ik hebben afgesproken om haar ook uit te nodigen. Want, zo zegt Shifra zelf, ze is vaak stout in de klas, maar niet tegen mij. Ook hebben er wat lieve ouders Shifra goed opgevangen in de afgelopen weken, toen ik niet in de benen was. Dus die wil je eigenlijk ook uitnodigen als een soort bedankje.

En zo heb ik voor alles wel een reden om een kindje uit te nodigen. Maar hoe ga ik dat doen? Straks heb ik een huis vol kinderen en ik weet echt niet wat en hoe ik dat moet doen? Hihihi, zie me al lopen met een hele rij kinderen achter mijn scootmobiel. Dat is op zich al een uitje... Maar nu even serieus, ik krijg er buikpijn van. Hoe ga ik, als beperkte moeder, een kinderfeestje houden? Het is december, dus niet echt speeltuinweer. Ik kan hulp vragen, maar dan nog heb ik de ‘leiding’ en moet ik goed alert zijn! Dus deze moeder voelt zich in het nauw gedrukt door de ‘kinderfeestjes-maffiacultuur (leuk woord voor Scrabble). Nou ja, gelukkig is het nog geen december, dus ik ga mijn brein pijnigen met leuke oplossingen. Wordt vervolgd….

Zijn er moeders/vaders met goede ideeën, dan vernemen we dat graag! Laat het ons weten. Alle tips zijn welkom, deze kunnen we dan samenvoegen en er een kinderfeestTIPSpagina van maken. Klik hier om uw tips (via het contactformulier) door te sturen (o.v.v. tips kinderfeestje). Selecteer de optie Opvoeden.

Elsa Groenheide 21 oktober 2008