Stichting Intermobiel

Vervoer

Als ouder met een handicap kom je vast voor struikelblokken te staan qua vervoer van je kind. Gelukkig zijn hier verschillende oplossingen voor. In de onderstaande interviews komen deze problemen en oplossingen aan de orde. Zij vertellen hoe zij hun vervoersprobleem opgelost hebben met behulp van verschillende hulpmiddelen. 

 • 'Ik voel me zo vrij! Ik ben zo trots dat ik samen met mijn dochtertje op stap kan met de scootmobiel'.
  Elsa Groenheide (32 jaar) over het vervoer van haar dochtertje Shifra van 4 jaar. Elsa is getrouwd met Wilfred en woont in Leidschendam. Ze heeft posttraumatische dystrofie in haar linkerbeen, rechterpols en schouder. Ze maakt gebruik van een scootmobiel, rolstoel en rollator. Lees hier hoe Elsa haar vrijheid heeft gevonden met behulp van een draagzak en scootmobiel. 
 • 'De freewheeler add gebruik ik echt super vaak. Ik koppel hem aan mijn rolstoel en mijn zoontje gaat in de maxi-cosi zo overal mee naar toe'.
  Anneke, 29 jaar en (bijna) 2 jaar getrouwd. Inmiddels acht maanden geleden werd ons eerste kindje Stijn geboren. Helemaal geweldig zo’n klein hoopje liefde, maar hoe nam ik hem mee met mijn rolstoel? Hij was nog zo kwetsbaar en breekbaar. Lees hier over de ervaringen van Anneke met de Freewheeler add.
   
 • 'Mijn scootmobiel is mijn maatje geworden'
  Monique, 40 jaar heeft enorm veel moeite gehad om de scootmobiel te gebruiken, inmiddels is ze over die drempel heen gestapt en ziet nu de gemakken van het gebruik van haar scootmobiel.
  Lees hier over haar ervaring met de scootmobiel.

Meer verhalen over vervoer met een handicap vind je in de themakamer – vervoer.  Wil jij ook jouw verhaal hier plaatsen en met ons delen? Stuur dan een e-mail via het contactformulier o.v.v. opvoeden.Je kan het zelf schrijven of geïnterviewd worden via de mail of telefoon, de keuze is aan jou!
We hopen van je te horen!
Groetjes Stichting Intermobiel