Stichting Intermobiel

De hondjes van Marieke

'Ik hoef me nooit meer alleen te voelen en heb lekker veel afleiding.'

Mijn naam is Marieke (28 jaar) en ik heb sinds 1998 ME/CVS, waardoor ik weinig energie heb en vele andere klachten. Afgelopen zomer zijn Dexter, een Zwitserse Witte Herder, en Luna, een Chihuahua, mijn leven komen verrijken.
Dexter, die nu ongeveer acht maanden is, komt uit een nestje met acht witte herdertjes waarvan er één door Stichting Hulphond wordt opgeleid tot hulphond. Een pup uit een eerder nestje volgt de opleiding tot blindengeleidehond bij de KNGF Geleidehonden.

 Dexter en una, de hondjes van Marieke

Zelf is Dexter een veelbelovend leergierig hondje. Hij is een knuffel, maar ook een ondeugende wildebras. Momenteel wordt hij getraind, zodat hij goed leert luisteren, en we oefenen ook wat kleine dingen waarbij hij me kan helpen, zoals dingen naar me toe brengen.

Luna, een Chihuahua van 14 maanden woonde bij de fokker van Dexter en had een nieuw huisje nodig. Ze heeft ook een handicap, namelijk patella luxatie,waarbij de knieschijven kunnen verschuiven. Gelukkig heeft ze hier weinig hinder van. Luna is een echte “mensenhond” die graag bij je komt liggen.

Beide honden hebben het enorm naar hun zin en ik ben ook zeer blij met ze! Ik hoef me nooit meer alleen te voelen en heb lekker veel afleiding. Het maken van foto's van de hondjes is ook een erg leuke bezigheid waar ik veel tijd mee zoet ben.

Geschreven door Marieke